BMW'den yolculara konforlu seyahat: Otomobillerin tavanına...

Otomobiller hayatımızın bir parçası haline geldikçe, araba tutması gibi rahatsızlıklar da ortaya çıkmaya başlıyor. BMW, bu soruna çözüm getirmek amacıyla geliştirdiği son patent ile dikkat çekiyor.

Güncelleme:

 Avrupa Patent Ofisi'ne sunulan patente göre, BMW'nin en yeni 7 Serisi modellerinde tavana monte edilecek ekranlar, özellikle arka koltuktaki yolcuların hareket hastalığına çözüm sunmayı hedefliyor.

Daha konforlu bir deneyim

Bu inovatif çözüm, geleneksel eğlence içeriği sunma anlayışını aşarak, tavana monte edilen ekranlarda dış çevrenin gerçek zamanlı görüntülerini yansıtma prensibine dayanıyor. Kameralar, aracın çevresindeki görüntüleri yakalayarak, bunları tavan ekranına yansıtacak. Böylece aracın hareketi ile eşleştirilen gerçek zamanlı görüntüler, yolcuların göz takibiyle , raba tutmasına karşı daha konforlu bir deneyim yaşamasını sağlayacak.

BMW'den yolculara konforlu seyahat: Otomobillerin tavanına... resim: 0

BMW, ek sensörler aracılığıyla aracın eğimini, hızını, yönünü belirleyecek ve GPS ile konumunu hesaplayacak. Bu sayede, tavana monte edilen ekranlar aracılığıyla yolculara dışarıda hareket ediyormuş hissi uyandırılacak. Yolcuların beyinleri, gerçek bir pencereden bakamayanlar için gerçekçi bir yol izleme deneyimi yaşayacakları şekilde uyarılacak.

Bu teknoloji, özellikle uzun yolculuklarda hareket hastalığı sorunu yaşayan yolcular için önemli bir avantaj sağlayabilir. Sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte, araç içinde hareket hissi yaratma ihtiyacı artabilir ve BMW'nin geliştirdiği bu çözüm, bu konuda önemli bir adım olarak görülüyor. 

Etiketler BMW
Yorumlar
Kalan Karakter 800