BMW'den tamamen otomatik vitese geçiş kararı

Manuel vites tutkunları tarafından sevilen bir marka olan BMW, artık manuel araç üretmeyeceğini duyurdu.

Alman otomobil devi BMW, satış ve maliyet değerlerini gerekçe göstererek manuel araç üretiminin artık mantıklı olmadığını açıkladı. Şirket, hatta M serisinde bile manuel şanzıman seçeneğini sunmayacak.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte birçok özellik standart hale gelirken, otomatik vites seçeneği de bunlardan biri oldu. 2000'li yıllarda hız sabitlemenin fantastik bir özellik olduğu zamanlardan, şimdi ise B segment araçların temel donanımında bulunan bir özelliğe dönüştü. Otomatik vitesin standart hale gelmesiyle birçok model artık manuel vites seçeneği sunmuyor. BMW de bu trende katıldı.

Manuel araç satışları maliyetleri karşılamıyor

BMW'nin yönetim kurulu üyesi Frank Weber, şanzıman seçenekleri konusunda önemli bir açıklama yaparak, zaten birçok modelinde manuel vites seçeneğini kaldırdıklarını ve manuel araç satışlarının maliyetleri karşılamadığını belirtti. Weber, artık M serisinde bile manuel vitesin bulunmayacağını bildirdi.

M2, M3, M4 ve Z4 M40i modellerinde hala manuel vites seçeneği sunan BMW, bu özelliğiyle gerçek BMW deneyimini arayanlara hitap ediyordu. Ancak, maliyet-satış eğrisinin şirketi manuel üretimden vazgeçmeye yönlendirdiği belirtiliyor. BMW, hacim açısından da otomatik ve 2000 cc'ye kadar araçlarla piyasada daha fazla yer alıyor.

Etiketler BMW
Yorumlar
Kalan Karakter 800