BMW yeni nesil elektrikli araçlarını tanıttı! İlk görüntüler geldi

BMW, yeni nesil elektrikli araçlarını tanıttı. Vision Neue Klasse adı verilen konsept markanıntemelini oluşturacak. İşte BMW yeni nesil elektrikli araçlarından ilk görüntüler...

BMW, 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan köklü bir otomobil üreticisi olarak bilinir. Şirket, bu süre zarfında hem konfor hem de performans açısından üstün araçlar üretmeyi başardı. Kataloğunda pek çok çeşitli model bulunan BMW, performanslı motorlara sahip araçlarıyla tanınmıştır. Ancak, tamamen elektrikli araçlara odaklanma zamanının ne zaman geleceği merak ediliyordu.

Online Vision Neue Klasse etkinliğinde BMW, otomobil kataloğunun bir dönüm noktasında olduğunu duyurdu. Neue Klasse konsepti altında, tamamen elektrikli yeni nesil otomobillerini tanıttı. Bazı insanlar bu yeni tasarımları beğenirken, eski modellere olan bağlılığını sürdürenler de vardı.

Yeni nesil sedan olan 3 Serisi, ön böbrek ızgaralarının daha büyük olduğu bir tasarıma sahip. Kaputta ise BMW'nin "köpekbalığı burunu" olarak adlandırdığı bir tasarım dikkat çekiyor. Ayrıca aracın ön tarafında sportif bir difüzör bulunuyor ve büyük 21 inçlik jantlar göze çarpıyor. Aracın BMW kimliğini yansıtan tasarım çizgileri de dışarıdan görünüyor.

BMW yeni nesil elektrikli araçlarını tanıttı! İlk görüntüler geldi resim: 0

İç mekan da aynı şekilde sade bir tasarıma sahip. Mekanik düğmelerin olmadığı araç, tamamen dijitalleştirilmiş durumda. Ön cam boyunca uzanan bir ekran, iDrive arayüzünün yeni nesli olan "Panoramic Vision"ı sunuyor. Bu ekranı kullanmak için direksiyon üstündeki dokunmatik alanlar kullanılıyor. 

Yeni nesil araçlarda BMW, yüzde 20 daha verimli bataryalar kullanarak yüzde 30'a kadar daha fazla menzil sağlayacak. Ne yazık ki, aracın kesin menzili hakkında bir bilgi verilmemiş, ancak yaklaşık olarak 1.000 km menzil beklenmektedir. Neue Klasse, BMW'nin yeni nesil elektrikli araç platformunu temsil edecek, bu yüzden bu ismi ilerleyen zamanlarda daha sık duyacağız.

BMW yeni nesil elektrikli araçlarını tanıttı! İlk görüntüler geldi resim: 1

Ne zaman piyasaya sürülecek? 

Merakla beklene bu yeni , Araç, 2025 veya 2026 modeli olarak piyasaya sürülecek.

Etiketler BMW
Yorumlar
Kalan Karakter 800