Bir marka daha 2024 yılında dizel otomobil üretimini durduruyor! Dizel otomobiller tarih mi oluyor?

Avrupa’da bir bir markalar dizel motorlu araç üretimini durdurma kararı alıyor. Bu sefer ki haber ise Volvo’dan. Volvo, dizel motorlu araç üretimini durdurma kararı aldı.

Güncelleme:

İklim değişiklikleri ve aşırı sıcak havalar ile mücadele kapsamında otomobil üreticileri bir bir dizel motorlu araç üretimini durduruyor. İçten yanmalı modellere veda eden markalardan bir tanesi de Volvo oldu. Volvo markası, 2024 yılından itibaren dizel motorlu araç üretimini durdurma kararı aldı.

Dizel otomobillere veda

Dünya yavaş yavaş dizel motorlu araçlara veda ediyor. İsveçli dev otomobil üreticisi olan Volvo’da artık dizel otomobil üretmeyecek. Hatta markanın hedefi 2030 yılına kadar sadece elektrikli otomobil üretmek. Volvo tarafından yapılan açıklamada “Birkaç ay sonra, dizel motorlu son Volvo otomobili üretilecek” dendi.

Bir marka daha 2024 yılında dizel otomobil üretimini durduruyor! Dizel otomobiller tarih mi oluyor? resim: 0Son zamanlarda özellikle elektrikli ve hibrit model araç satmak isteyen Volvo, bu anlamda gerekeni yaparak sattığı her 3 otomobilden birisinin bu grupta yer almasını sağladı. 2015 yılında %50 üzerinde dizel motorlu araç satış oranı yakalayan Volvo için 3’te 1 oran oldukça harika. Hatta şuan için bu oran %14’lere kadar gerilemiş durumda. İlerleyen süreçlerde aynı açıklamayı farklı otomobil üreticilerinin de yapması bekleniyor. Böylece yavaş yavaş dünya üzerinde pek çok üretici dizel motor üretimini durduracak.

Etiketler Volvo Otomobil
Yorumlar
Kalan Karakter 800