Araç muayene ücretlerine %58’lik zam yapılacak mı?

Yeniden değerleme oranı ile birlikte pek çok şeye %58’lik zam geleceği görülüyor. Bunlardan bir tanesi de araç muayene ücretleri olacak.

Güncelleme:

Yeniden değerleme oranı ile birlikte pek çok şeye %58’lik zam geleceği görülüyor. Bunlardan bir tanesi de araç muayene ücretleri olacak. Ancak bu zamma pek çok yerden itiraz geliyor. Son olarak ise ESK Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada enflasyon karşısında pek çok kişinin mağdur olduğunu belirtildi. Bunlardan bir tanesinin esnaflar olduğunu belirten Palandöken, 2024 yılında yapılacak olan yeniden değerleme oranı dahilinde %58,46 oranındaki zamma da değindi. Araç muayene ücretlerine yapılması beklenen bu zammın çok fazla olduğunu ve esnafın daha da belini bükeceğini ifade etti.

Araç muayene ücretlerine %58’lik zam yapılacak mı? resim: 0

TESK “%58’lik zam kabul edilemez”

Özel araçlara 2 yılda bir yapılan araç muayene işlemi ticari araçlara her yıl yapılmakta. Hal böyle olunca esnaf her yıl aracını muayeneye götürüyor. İşte bu noktada yapılacak olan zamlar ile birlikte diğer kalemlerdeki artışlarda göze çarpmaya başladı. Benzin, mazot, LPG gibi yakıtlarda yapılan artışlara da dikkat çeken TESK, enflasyonun acilen kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Etiketler tüvtürk muayene
Yorumlar
Kalan Karakter 800