Ankara’nın en büyük elektrikli şarj istasyonu hizmete başladı

Türkiye’nin başkenti Ankara’da da elektrikli araçlara olan ilgi ile birlikte şarj istasyonları sayısı da hızla artıyor. Ankara’da en büyük şarj istasyonu ise yeni yeni devreye girdi. İşte detaylar…

Güncelleme:

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile birlikte şarj istasyonlarının da yaygınlaşmaya başlaması kaçınılmaz bir durum. Türkiye’nin başkenti Ankara’da da elektrikli araçlara olan ilgi ile birlikte şarj istasyonları sayısı da hızla artıyor. Ankara’da en büyük şarj istasyonu ise yeni yeni devreye girdi. İşte detaylar…

Ankara’nın en büyük şarj istasyonu Armada AVM’de devreye girdi. Aynı zamanda tam 20 otomobilin şarj edilebildiği bu istasyon, şuan için en büyük şarj istasyonu olarak dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk şarj işletmecisi olarak karşımıza çıkan E-Şarj tarafından sunulan bu hizmet, Eskişehir yolu üzerindeki Armada AVM’de devreye girdi.

20 araç şarj edebiliyor

Ankara’da toplamda 200’den fazla şarj istasyonu bulunuyor. Ancak en büyüğü şuan için 20 aracın şarj edebildiği bu istasyon. 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 megavatsaat güce sahip olan bu istasyon tam 20 araca hizmet verebiliyor.

E – Şarj firması Türkiye’nin 73 ilinde hizmet vermekte ve toplamda 800 tane şarj istasyonu bulunmakta. Yılsonu itibariyle bu rakamı 1.000 seviyesine çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Özellikle İstanbul ve Ankara’da pek çok şarj istasyon noktası bulunuyor.

Etiketler şarj istasyonu
Yorumlar
Kalan Karakter 800