Gişe rekorları kıran Oppenheimer filmi Oscar Ödülleri listesine dahil edilmedi

Julius Robert Oppenheimer'ın yaşamına odaklanan ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan Oppenheimer filmi için Oscar Ödülleri'nden sürpriz bir karar geldi. Gişe rekorları kıran Oppenheimer filmi, Oscar Ödülleri listesine dahil edilmedi.

Güncelleme:

Julius Robert Oppenheimer'ın yaşamına odaklanan ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan Oppenheimer filmi için Oscar Ödülleri'nden sürpriz bir karar geldi. Christopher Nolan'ın yönetmenliğini üstlendiği ve atom bombasının yapımını konu alan film, 21 Temmuz'dan beri sinema dünyasının gündeminde.

Aynı gün "Barbie" ile vizyona giren Oppenheimer, Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri olarak değerlendiriliyor. N Life'ın haberine göre, 96. Oscar Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt ödülüne aday olacak filmlerin yer aldığı kısa liste açıklandı. Ancak Oppenheimer'ın bu listede yer almaması şaşkınlık yarattı.

Gişe rekorları kıran Oppenheimer filmi Oscar Ödülleri listesine dahil edilmedi resim: 0

Gişe rekorları kıran bu yılın önemli filmlerinden biri olmasına rağmen Oppenheimer, kısa listeye dahil edilmedi. Şu an 20 film bulunan liste, daha sonra 10'a indirilecek ve finalisti belirlemek için 21 Aralık'ta açıklama yapılacak.

Oscar'a aday gösterilecek 5 film ise 23 Ocak'ta duyurulacak. 96. Oscar Ödülleri, 10 Mart 2024'te gerçekleşecek. Dünya genelinde yaklaşık 950 milyon dolar hasılat elde eden film, Japonya'da henüz gösterime girmemişti. Ancak filmin Japonya'daki dağıtım şirketi Bitters End, 1945 yılında Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan atom bombasının yapımını konu alan bu filmi gelecek yıl Japonya'da izleyiciyle buluşturacağını açıkladı.

Etiketler Oppenheimer oscar
Yorumlar
Kalan Karakter 800