Antalya Gazipaşa'da Gezilecek En Güzel Yerler Rehberi

Gazipaşa, küçük bir tatil beldesi olmasına rağmen, diğer büyük tatil merkezlerine kıyasla daha sınırlı bir alana sahip olmasına rağmen, ziyaretçilerine pek çok gezi seçeneği sunmaktadır. İşte Gazipaşa Gezilecek Yerler!

Güncelleme:

Gazipaşa, küçük bir tatil beldesi olmasına rağmen, diğer büyük tatil merkezlerine kıyasla daha sınırlı bir alana sahip olmasına rağmen, ziyaretçilerine pek çok gezi seçeneği sunmaktadır. Doğa turizminin en güzel örneklerinden biri olan Gazipaşa, son yıllarda bölgeye artan ilgi ile birlikte turizm açısından önemli gelişmeler kaydetmektedir.

Gazipaşa'da gezilecek yerler birbirine yakın olduğu için, bölgenin keşfedilmesi için 1-2 günlük bir zaman yeterlidir. Ayrıca, Gazipaşa batıda Alanya, doğuda ise Mersin'in Anamur ilçesi ile sınır komşusu olduğu için, bölgede birçok alternatif günübirlik gezilebilecek yerler de bulunmaktadır.

Selinus Antik Kenti

Gazipaşa ilçesi sınırları içinde yer alan Selinus Antik Kenti, en eski yerleşim yerlerinden biridir ve Koru Mahallesi'nde konumlanmıştır. Özel araç veya Koru minibüsleri ile rahatlıkla ulaşılabilecek antik kent, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafededir.

Selinus Antik Kenti, M.Ö. 6. yüzyılda inşa edilmiş ve tarihi boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ticari açıdan oldukça stratejik bir bölgede yer alan Selinus, coğrafi konumu ve verimli toprakları nedeniyle uzun yıllar boyunca liman kenti olarak kullanılmıştır. Kent sınırları içindeki yapılar, Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait izler taşımaktadır.

Antik kentte gezebileceğiniz yapılardan en dikkat çekicisi, günümüze en az hasarla ulaşabilmiş olan akropoldür. Ayrıca, Selinus sınırları içinde agora, su kemeri, hamam ve evler gibi yapılar da ziyaret edilebilir.

Selinus Antik Kenti'ne giriş ücretsizdir.

Nephelis Antik Kenti

Antik kent olan Nephelis, Gazipaşa'nın Muzkent bölgesinde yer almaktadır ve ilçe merkezine yaklaşık 16 kilometre mesafededir. Mersin-Antalya yolunu güneye takip ederek, anayol üzerindeki tabelaları izleyerek antik kente kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgedeki yapılar, genellikle Kilikyalılara ait mimari özellikleri yansıtmaktadır. Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda antik kentin farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır. Roma ve Bizans dönemlerinde de uzun süre kullanılan kent, eğimli bir alanda yer almaktadır. Antik kentin harabe görünümüne rağmen, gezilebilecek pek çok yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Kent surları, akropol, nekropol, tapınak ve evler, Nephelis Antik Kenti'nde gezebileceğiniz yapılar arasındadır. Antik kent, Gazipaşa ilçe merkezine göre daha serin bir ortama sahiptir ve doğa yürüyüşleri yaparak aileniz veya arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Girişler ücretsizdir.

Gazipaşa Hal Fiyatları İçin Tıklayın: https://www.paradurumu.com/butce/2023-gazipasa-hal-fiyatlari-gazipasa-hal-fiyatlari-bugun-17404 

Yorumlar
Kalan Karakter 800