Pi Network nedir?

Pi Network, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla madencilik yaparak Pi Coin ödülleri kazandığı bir kripto para projesidir. Peki Pi Network nasıl kullanılır? İşte Pi Network ile ilgili detaylar…

Pi Network, kişilerin akıllı telefonlarıyla kripto para madenciliği yapmasına olanak tanıyan bir blockchain projesidir. Bu proje kişileri kripto para sektörüne katmayı amaçlamaktadır.

Pi Network ne zaman ortaya çıkmıştır?

Pi Network, Stanford Üniversitesi mezunları Nicolas Kokkalis, Chengdiao Fan, Aurélien Schiltz ve Vince McPhillips tarafından 2018 yılında geliştirilmeye başlamıştır.  Pi Network 14 Mart 2019’da yayınlanmış ve proje piyasaya sürülmüştür.

Pi Network nasıl kullanılır?

Pi Network’te madencilik yapan bireyler Pioneer olarak adlandırılıyor. Pi Network’te madencilik yapmak isteyen kullanıcıların her 24 saatte bir uygulamadaki butona basmaları gerekiyor. Pi Network uygulaması iOS ve Android telefonlara indirilebiliyor.

Pi Network kullanıcı tabanını büyütmek için çok seviyeli pazarlama (MLM) yaklaşımını kullanmaktadır. MLM yaklaşımı, Pi Network kullanıcılarının yeni kullanıcıları sisteme davet ettiği bir pazarlama stratejisidir.  Mevcut kullanıcılar yeni kullanıcıları ağa katılmaya davet ettiklerinde PI coin ödülü alırlar. Yeni kullanıcılar platforma katıldığında ve hesaplarını aktifleştirdiklerinde yönlendirilen kişi günlük madencilik bonusu kazanmaktadır.

Pi Network nasıl çalışıyor?

Pi Network, Stellar Consensus Protocol (SCP) adı verilen bir konsensüs algoritması kullanıyor. Bu algoritma ağa katkıda bulunan kullanıcıların ödüllendirilmesini sağlıyor.

Pi Network dört rolden oluşuyor.

Pioneers (Madenciler): Madencilik faaliyetlerini gerçekleştiren kullanıcalara Pioneers (Madenciler) deniyor. Bu kategoridekiler, madencilik faaliyetlerini yürütebilmek için 24 saatte bir Pi Network uygulamasındaki butona tıklayarak robot olmadıklarını kanıtlıyorlar.

Contributors (Güvenliği sağlayanlar): Üç gün boyunca aktif olarak madencilik yapan Pioneer’lar, Contributor olabilirler. Üç ile bel Pioneer’ın bir araya gelerek oluşturduğu Güvenlik Çemberi’ne Contributor’ler denir. Contributor’ler, Pioneer’lara göre daha çok madencilik ödülü kazanırlar.

Ambassadors (Distribütörler): Pi Network kullanıcıları referans kodları aracılığıyla yeni kişileri davet ettiklerinde Ambassador (Distribütör) olurlar. Ambassador, ağa kattığı her kişi için %25 madencilik bonusu alır.

Nodes (Doğrulayıcılar): Pioneer’lar masaüstü ya da kişisel bilgisayarda Pi yazılımını çalıştırarak ağda doğrulayıcı (Node) olabilirler. Doğrulayıcılar, madencilik süreci boyunca ek avantajlarla ödüllendirilirler.

Pi Coin borsada mı?

2023 yılının Şubat ayı itibariyle Pi Coin henüz resmi olarak borsada bulunmuyor ve henüz listeneceği tarih de belli değil.  

Pi Network geliştiricileri, Huobi, BitMart ve XT.com’un Pi Coin’i kendilerinden onay olmadan listelediğini söyledi.  Pi Network geliştiricileri, topluluğu bu borsalarda işlem gören sentetik Pi Coin’den uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800