Kriptoda 2023 beklentisi

2022 yılında düşüş eğrisinin hakim olduğu Ayı sezonunu yaşayan kripto para piyasalarında, Boğa sezonu beklentisi hakim. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para varlıkları bu yıl nasıl bir performans sergileyecek? BTC yükselecek mi düşecek mi? İte tahminler...

 Yılın ilk gününe 16.650$ seviyesinden başlayan Bitcoin yeni yılın ilk gününü yükselişle kapattı. Lider kripto para birimi yılın ilk mesai gününde de yükseliş eğrisini sürdürdü ve yüzde 0.73 değer kazanarak günü 16 bin 730 dolar seviyesinde tamamladı. Ethereum da BTC gibi yukarı yönlü bir performans gösterdi ve günü yüzde 1.42 değer kazanarak tamamladı.

TARTIŞMALAR İYİCE ALEVLENDİ

Kripto paralar 2022 yılında oldukça dalgalı bir seyir izledi. Tüm dünyada yükselen enflasyon merkez bankalarını daraltıcı politikalar uygulamaya sevk edince birçok geleneksel finans enstrümanından ve kripto para piyasalarından fon çıkışı gerçekleşti.

Öte yandan kripto ekosisteminde yaşanan birtakım olumsuz gelişmeler piyasanın üzerinde ayrıca bir baskı oluşmasına neden oldu. Tüm bu hususlar sebebiyle de kripto para piyasalarının yeni yıldaki seyrine dair tartışmalar iyice alevlendi.

TOPARLANMA GEÇEBİLİR

GateTR Ülke Müdürü Kafkas Sönmez, "2022 yılında yükselen enflasyonla birlikte merkez bankaları daraltıcı politikalar uygulamış, bu da kripto para piyasalarını olumsuz etkilemişti. Enflasyonda düşüşün başlaması ve durgunluk endişelerinin artış göstermesi, önümüzdeki dönemde para politikalarındaki katı tavrın yumuşayacağına işaret ediyor. Bu da kripto para piyasaları için olumlu bir gelişme. Dolayısıyla 2023’te faiz artırımlarıyla baskılanan piyasanın “boğa” dönemine geçmesi için gerekli şartların oluşabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle yılın ikinci yarısı itibarıyla belirsizliklerin azalması kripto paraların toparlanmaya geçmesi için önemli olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

TEST EDEBİLECEĞİ SEVİYELER

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak ise, "Yeni yılda da hacimsiz hareketlilik gösteren Bitcoin, yükselen trendi birçok kez test ederek gün içerisinde 16.700 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. 30 Aralık’ta 16.300 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşasa da günlük kapanışları yükselen trendin üzerinde yapan Bitcoin için olumlu senaryonun devamında, ilk direnç seviyesi 16.830 dolar olarak karşılanabilir. Ardından ise 17.000 dolar seviyeleri test edilebilir. Olumsuz senaryoda ise 16.550 dolar olan trend çizgisinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde 16.200 dolar seviyeleri karşılanabilir" analizini paylaştı. 

BİTCOİN RALLİ YAPACAK MI?

Bitcoin girişimcisi Tim Draper ise, BTC'nin 2023 yılında ralliye kalkarak 250 bin dolar olacağını tahminini dile getirdi. Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü olan Carol Alexander da Bitcoin fiyatının ilk çeyrekte 30.000 doları ve ardından üçüncü veya dördüncü çeyrekte 50.000 doları aşmasını beklediğini ifade etti. Kıdemli yatırımcı Mark Mobius ise, faiz artışlarından doları kripto para tutmanın cazibesini yitirdiğini belirterek, 2023 için BTC'nin fiyat seviyesinin 10 bin dolar olacağı tahminini duyrudu. Standard Chartered, 5 Aralık tarihli bir araştırma notunda, Bitcoin’in 5.000 dolara kadar düşebileceğini söyledi . Bankanın piyasalar tarafından “düşük fiyatlandırılan” “sürprizler” listesinden biri olan tahmin, cari fiyatlardan yüzde 70′lik bir düşüşü temsil edecek.

Bitcoin Madenciliği Nedir? Bitcoin Mining hakkında bilmeniz gerekenlerBitcoin Madenciliği Nedir? Bitcoin Mining hakkında bilmeniz gerekenlerBitcoin Madenciliği Nedir? Nasıl Yapılır? ve benzeri tüm sorulara makalemiz içerisinde yanıt verdik. Blockchain teknolojisini ve kripto madenciliğini çok detaylı bir şekilde ele aldık. Tüm detaylar içeriğimizde...

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800