Bitcoin madencilerine kötü haber!

Bitcoin madencilik gelirleri, Kasım ayında yüzde 20 düşerek yaklaşık 472,64 milyon dolara geriledi.

Kripto para piyasasında, makroekonomik belirsizlik nedeniyle Perşembe günkü ralli kısa sürdü. Büyük kripto para birimleri, geri kazanılan destek seviyelerini savunmak için mücadele ederken, Bitcoin fiyatı 17 bin dolar civarında dalgalı seyretmeye başladı. Ethereum da, bir gün öncesine göre biraz daha düşük hareket ederek 1.280 dolar civarında el değiştiriyor.

Öte yandan BTC madencilik gelirleri, madencilik sektöründe Kasım ayında yüzde 20 düşerek yaklaşık 472,64 milyon dolara geriledi. Gelirlerin çoğu blok ödül sübvansiyonlarından gelirken, yalnızca yüzde 3 işlem ücretlerinden geliyor.

BİTCOİN MADENCİLİĞİ NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Bitoin madenciliği, herhangi bir kripto paranın blockchain’de yalnızca meşru işlemlerin doğrulanmasını sağlar. Madencilik, bir kripto para ağına istikrarlı bir yerleşim mekanizması sağlama sürecidir. Madencilik, Bitcoin ağında önemli bir faaliyettir. Bu, eşler arası ağın, işlemleri doğrulama ve merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymadan ortak fikir birliğine ulaşma yöntemidir. Madencilik, Bitcoin ağını çalışır durumda tutmak için çok önemlidir. Ağdaki işlemler madenciler tarafından doğrulanır ve madenciler ödül olarak yeni basılan birimleri alırlar. Madenciler matematiksel bulmacaları çözerken birbirleriyle rekabet halindedir. Madencilik, yoğun miktarda enerji tüketen bir faaliyettir. Madencilik kârının devamlılığı için özel donanım gereklidir.

BİTCOİN BLOK ÖDÜLÜ

Altın çıkarmak için kazma ve kürek kullanan altın madencileri gibi, bir Bitcoin madencisinin iki şeye ihtiyacı vardır: madencilik donanımı ve enerji.

Madenciler, bilgi işlem güçlerini ve enerjilerini Bitcoin gibi "Proof of Work" tabanlı bir kripto para ağına katkıda bulunan bilgisayar sahipleridir. Blockchain için yeni bir bloğu doğrulayan ilk madenci, kazılan para biriminin bir kısmını ödül olarak alır. Bu ücrete blok ödülü denir.

BİTCOİN MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Madencilerin bilgisayarları (node/düğüm olarak adlandırılır), son on dakikadaki (Bitcoin'in sabit "blok süresi") bireysel işlemleri sürekli olarak bloklar halinde toplar ve bir araya getirir. Bilgisayarlar daha sonra, blockchain için, yeni bloğu doğrulayan ilk kişi olmak için karmaşık bir kriptografik bulmacayı çözmek adına rekabet eder.

Bitcoin Madenciliği Nedir? Bitcoin Mining hakkında bilmeniz gerekenlerBitcoin Madenciliği Nedir? Bitcoin Mining hakkında bilmeniz gerekenlerBitcoin Madenciliği Nedir? Nasıl Yapılır? ve benzeri tüm sorulara makalemiz içerisinde yanıt verdik. Blockchain teknolojisini ve kripto madenciliğini çok detaylı bir şekilde ele aldık. Tüm detaylar içeriğimizde...

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800