Gençler eğlenceli iş, rahat ortam istiyor

Kuşaklar arasındaki beklenti farklılıklarının görev ve sorumluluklara bakış açısını değiştirdiğini dile getiren uluslararası eğitim platformu Laba’nın Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Özellikle Y kuşağı ve Z kuşağı dinamik, eğlenceli ve rahat bir çalışma ortamı istiyor” açıklamasında bulundu.

İş yaşamına katılan Y kuşağı ve Z kuşağı gençler özellikle işe başladıktan sonra motivasyonlarını gün geçtikçe kaybediyor. 2.500′den fazla Y kuşağı ve Z kuşağı katılımcı ile yapılan bir ankete göre, iş arayanların yaklaşık %72′si yeni bir işe başladıktan kısa bir süre sonra rolün veya şirketin beklediklerinden çok farklı olması karşısında şaşkınlık veya pişmanlık hissettiklerini dile getiriyor.

İş arayanların %20’si ise henüz işe başlamadan istifa etme düşüncesine sahip olduklarını dile getiriyor.

DOĞUM GÜNÜ İZNİ

Laba’nın Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Y kuşağı ve Z kuşağı gibi birden fazla nesilin bir arada çalıştığı heyecan verici bir zamanda yaşıyoruz. Eski nesiller ve Y kuşağı arasındaki farklar hakkında çok şey yapılmış olsa da Y kuşağı ve Z kuşağı arasındaki çalışma anlayışlarındaki farklar gözden kaçıyor.

Y kuşağı ve Z kuşağı çalışanlar, görev ve sorumluluk ya da çalışma koşulları memnuniyetsizliği ile karşılaştıkları durumda çok sık iş değiştirebiliyor. Bu nedenle şirketlerin ve yöneticilerin çalışan memnuniyetine odaklanması gerekiyor.

Motivasyon ve bağlılığı artırmak için özel bir çaba gerekiyor. Örneğin, doğum günü, evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde izin vermek, prim sistemi ve başarıların ödüllendirmesi gibi çalışmalar bu noktada oldukça etkili oluyor.” görüşünü iletti. 

Çalışma masanızda mutlaka su olsun!Yeterince su içmemek vücudu son derece olumsuz etkiliyor. Çalışma masanızda daima sürahi bulundurmaya özen gösterin ve bu işaretler varsa, su tüketiminizi mutlaka artırın.

 

Etiketler Haber son dakika
Yorumlar
Kalan Karakter 800