Havaalanında dikkat edilmesi gereken 7 adım!

Özlem Denizmen, alışverişin yüzde 65-70’inin planlanmadan yapıldığı havaalanlarında dikkat edilmesi gereken 7 adımı yazdı.

Makyaj malzemeleri ve parfümleri raflarda görünce yoldan çıkmamak neredeyse imkansız. Araştırmalar; havaalanlarında yapılan alışverişin yüzde 65 Şarj-70’inin önceden planlanmamış, mağazada karar verilen alışveriş olduğunu gösteriyor. Bir yolcu, pasaport kontrolü sonrası geçirdiği her dakika için ortalama 120 lira daha fazla alışveriş yapıyor.

Havaalanında bakın, eğlenin, rahatlayın, son modayı öğrenin ama şu 7 adımı unutmayın:

1. Bütçe: Bir senede havaalanlarında kaç para harcamışsınız hesaplayın. Şaşıracaksınız.

2. Kasa limiti: Kendinize bir limit koyun. Ürünlere bakın, seçin, kasaya kadar getirin, ama hakikaten çok istemiyorsanız bırakın. Evet hemen oracıkta. Bir yere kaçmıyorlar!

3. Kitap: Hızlı yaşamaktan oturup rahat bir nefes alamıyoruz. Havaalanında derginizi, kitabınızı açın, rahatlayın.

4. Liste/Fotoğraf: İhtiyaç listesi yapın. Makyaj ve parfümlerinizin toplu fotoğrafını çekin. Evde varsa, yenisine gerek yok, bayatlar!

5 Şarj. Mail/Telefon: Eminim bir sürü arkadaşınıza dönemediniz, iletişim kuramadınız. Havaalanı zamanı ilişki yönetimi yapabilirsiniz. Örneğin; sevgilinize elle yazılmış bir aşk mektubu süper fark yaratır!

6. Çocuklar: Eve her döndüğünüzde hediye getirmeye alıştırmayın. Bu kendinizi tatmin dışında zarar yaratır.

7. Hediye deposu: Evde bir hediye deposu yapın, ucuzluktan aldığınız birkaç şeyi biriktirin oradan verin.

Not: Euro, dolar, frank, rupi farklı para birimleri ile ödemek ister misiniz diye soruyorlar. Öncelikle bilin ki hangi para birimi olursa olsun banka önce onu dolara, doları liraya çeviriyor. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kuru üzerinden yüzde üçe varan komisyon alınıyor. Kafadan kur hesapları olmaz. Telefonunuza kur hesap uygulaması indirin. Bunu göz önüne alarak hesabınızı yapın.

İş Bulmanın FormülüMülakat öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılmalı? Maaş nasıl konuşulur? Bugünkü Posta Gazetesi köşemde iş bulmanın formülünü açıklıyorum!

 

Etiketler Bütçe Harcama
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800