Gereksiz harcamaları kısmanın yolları

Finansal durumunuza göz atarak gereksiz harcamaları kısabilirsiniz. Günlük harcamalarınızı incelediğinizde bütçenizdeki olası para sızıntılarını tespit edebilirsiniz.

Bütçe oluşturmanın ilk ​​adımı, nereye para harcadığınızı belirlemektir. Ay sonunda tüm paranızın nereye gittiğini merak ediyorsanız, yaptığınız tüm küçük harcamalara bakın ve gereksiz harcamalarınızı bulun.

1. Teslimat hizmeti ücretleri

Yiyecek veya ürünlerin doğrudan kapınıza teslim edilmesi hoşunuza gitse de, her sipariş verdiğinizde küçük bir ücret olsa da teslimat ücreti ödersiniz. Her ay bütçenizin ne kadarı buraya gidiyor biliyor musunuz? 

Teslimat ücretlerine çok para harcıyorsanız, tüm satın alma işlemlerinizi tek seferde yapmaya çalışın. Bazı ürünleri toplu olarak satın almayı da düşünebilirsiniz. Online sipariş edebileceğiniz bir şeye ihtiyacınız varsa, bunun yerine yakındaki bir mağazadan alıp alamayacağınıza bakın.

2. Tek kullanımlık ürünler

Yeniden kullanılabilir ürünler satın almaya çalışın. Hem çevre, sürdürülebilirlik ve kaynakları doğru kullanmak adına daha iyi bir karar olur hem de bu ürünleri tekrar tekrar satın almak zorunda kalmayacağınız için uzun vadede daha ucuz olur. 

Tek kullanımlık ürünlere daha az harcamanın yaratıcı yollarını bulmak bütçenize yardımcı olabilir.

3. İsraf edilen yemekler 

Yemek pişirirken, sadece yiyeceğinizi yapmaya çalışın ve kalanları dondurucuya koyun. Ayrıca kalan yiyecekleri çorba veya güveç haline getirebilir veya başka yemeklere katabilirsiniz.

4. Banka ücretleri

Para sızıntısını önlemek istiyorsanız, her ay banka ücretlerine ne kadar harcadığınıza bakın. Olası ücretlerin farkında bile olmayabilirsiniz. 

5. Abonelikler

Ürünler ve hizmetler için abonelikler, en büyük harcama sızıntılarından biridir. Abonelik hizmeti satın almadan önce, hizmeti ne sıklıkla kullandığınızı ve fiyatına değip değmediğini dikkatlice düşünün. Bir şeyi yalnızca birkaç ayda bir kullanırsanız, her ay satın almaya değmeyebilir.

6. Kahve keyfi

Sabah kahveniz için haftada birkaç kez para harcamak çok fazla görünmeyebilir, ancak aylık hesap yaptığınız zaman bütçenize olan gerçek maliyeti görürsünüz. 

İşe giderken ya da gün ortasında kahve almak yerine evde kendi kahvenizi yapın ve termosta taşıyın. 

7. Spor salonu üyelikleri

Ne sıklıkla spor salonuna gitmeyi hedeflediniz ve sıklıkta gidiyorsunuz? 

Evde egzersiz yapmanın yollarını düşünerek bu aylık maliyetleri azaltın. Örneğin koşmaya başlayabilir, evde kitap gibi eşyaları ağırlık olarak kullanabilir veya Youtube'da egzersiz derslerini takip edebilirsiniz.

Yaptığınız her zorunlu olmayan harcama hakkında dikkatlice düşünün. Borcunuz varsa, bu parayı borcunuzu kapatmak veya yatırım yapmak için kullanın. 

Olası para sızıntılarını belirlemek için bütçenizde tekrar eden harcamaları belirleyin. Yeterince kullanmadığınız alanlara para ödemeyi bırakın veya daha ucuz alternatifler arayın.

Alışveriş bütçesi yapmanın 4 önemli  faydasıAlışveriş bütçesi yapmanın 4 önemli faydasıFarkında olmadan hiç de ihtiyacımız olmayan ürünleri aldığımızı bazen kasada, bazen de ne yazık ki eve geldikten sonra fark ediyoruz. Peki bunun önüne geçmek mümkün mü? Alışveriş bütçesi yapmanın faydaları neler?

 

Etiketler Haber Harcama
Yorumlar
Kalan Karakter 800