Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor

Zorunlu trafik sigortasında kullanılacak olan platform uygulaması, yarından itibaren aktif hale gelecek. Bu uygulama sayesinde sürücülerin poliçelerine daha hızlı bir şekilde ulaşmaları amaçlanırken, teklif vermeyen şirketlerin belirlenmesi de daha kolay bir hale gelecek.

Zorunlu trafik sigortasındaki riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe sorunlarına çözüm getirmek amacıyla geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu," yarından itibaren faaliyete geçecek. Bu platformun kullanımıyla sürücülerin poliçelerine daha hızlı ulaşmaları hedeflenirken, teklif vermeyen şirketlerin tespiti de kolaylaşacak.

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslara göre işleyen platformda, trafik ruhsatına sahip olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu hale getirilerek sisteme entegrasyon sağlandı. 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartıyla isteğe bağlı tutuldu.

SEDDK'nin genelgeyle belirttiği şekilde, sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle platform üzerinden süreçleri yürütecek. Hukuksal bağı olmayan sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olmak üzere sözleşme yapılacak.

İki aşamaya ayrılan teklif alma sürecinde, ilk aşamada anlaşmalı sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alınacak ve sigortalının onay verdiği teklif işleme alınacak. İlk aşamada teklif alamayan acenteler ikinci aşamaya geçecek, bu aşamada platform üzerinden diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler.

Acentelerin işleri kolaylaşacak

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, yarından itibaren devreye girecek olan teklif platformunun, amacına uygun çalışması durumunda acentelerin işlerini kolaylaştıracağını belirtti. Korkut ayrıca, genelgeye göre şirketlerin acentelik vermeme durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamamasının poliçeye ulaşım açısından sorun yaratabileceğine dikkat çekti. Kazanılan zamanın sektöre ve acentelere fayda sağlayacağını ifade eden Korkut, olası sorunlarla ilgili SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Etiketler Trafik Sigortası
Yorumlar
Kalan Karakter 800