Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Merkez Bankası hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Merkez Bankası hakkında ortaya atılan çarpıcı bir iddiayı aktardı. Babuçcu, döviz alış ve satış kurları arasındaki farkı işaret etti.

Güncelleme:

   Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, kendi X hesabından Merkez Bankası hakkında ortaya atılan çarpıcı iddiayı paylaştı. Telefonla bankaların arandığını belirten Babuşcu, döviz satışında yüksek spread koymalarının istendiğini dile getirdi.

   Döviz alış ve satış kurları arasındaki farkın açıldığını işaret eden Şenol Babuşcu, "Merkez Bankası'nın telefonla bankaları arayarak döviz satışında yüksek spread koymalarını istediği iddia ediliyor. Bu nedenle alış ve satış kurları arasındaki fark açılıyor. Bazı bankalarda alış ve satış kurları arasındaki fark 1,50 TL'ye ulaştı" ifadelerini kullandı.

   Babuşcu'nun gönderisine gelen yorumlar dikkat çekti.

Şenol Babuşcu kimdir?

   Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitiren Şenol Babuşcu, Lisansüstü eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitede doktora tezini de yayınlayan Babuşcu, Halk Bankasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Ziraat Bankası Araştırma ve Geliştirme Birimi'ni kurdu. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı da yapan Şenol Babuşcu, Başkent Üniversitesi Bankacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına devam etti.

Etiketler şenol babuşcu
Yorumlar
Kalan Karakter 800