Yepyeni sistemle konut fiyatları %40 indirimle sunulacak!

Vatandaşların ev sahibi olma süreci, yüksek konut fiyatları ve kredi maliyetlerinin getirdiği zorluklar nedeniyle inşaat sektöründe önemli değişikliklere yol açtı. Büyük düşüş bekleniyor!

Ev fiyatlarındaki artış, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunları nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşları desteklemek amacıyla, inşaat sektöründeki bazı öncü firmalar aşamalı ev satışı modelini benimseyerek tüketicilere daha esnek ve erişilebilir bir konut edinme fırsatı sunuyor.

İnşaat firmalarının yeni çözümü aşamalı ev satışı oldu

Ev fiyatlarındaki aşırı artışlar, yüksek faiz oranları ve krediye ulaşmada yaşanan zorluklar, vatandaşların konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerini neredeyse imkânsız hale getirdi. Bu zorluklarla başa çıkabilmek adına, inşaat sektöründeki öncü firmalar, yaratıcı çözümler geliştirerek tüketicilere destek olmaya çalışıyor.

Bazı firmalar, artan ev fiyatlarına bağlı olarak vatandaşların konut kredisi alamamasının farkında. Bu nedenle, ev sahibi olma hayallerini ertelemek istemeyenler için özgün bir çözüm getiriyorlar. Aşamalı ev satışı modeli gündemde. Mevcut modele göre, tüketicilere önce arsa payı satışı yapılıyor. Daha sonra, isteyen tüketiciler inşaat maliyetini aşamalı olarak ödeyerek ev sahibi olma fırsatına kavuşabiliyor.

Yenilikçi konut modeli nedir?

Fuzul Topraktan firması, konut sahibi olma sürecini yeniden tanımlayan bir sistemle öne çıkıyor. Şirketin başlattığı bu aşamalı konut edinim modelinde, vatandaşlar önce konutun arsa payını alarak başlıyorlar. Ardından, inşaat maliyetini ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar. Arsa payı 36 aya kadar vadeli ödenebiliyor ve inşaatlar sözleşme tarihinden itibaren 9 ila 18 ay içinde başlıyor.

Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, sistemin avantajlarını şu şekilde açıklıyor: "Arsasını alan vatandaş, inşaat başlangıcında maliyeti peşin veya taksitler halinde ödeyebiliyor. Daireler, inşaat başladıktan sonra 36 ayda teslim ediliyor. Bu modelle firma, arsayı daha uygun fiyatla temin edip, vatandaşa en az %30 kazandırmayı hedefliyor."

Benzer bir yaklaşımı benimseyen Babacan Yapı da, mart ayında hayata geçireceği yeni konut edinim sistemini duyurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Anadolu yakasında ilk projelerini sunacaklarını belirtti. Babacan, "Şirket portföyümüzde bulunan arsaları kullanarak fiyatların %30-40 daha düşük olması planlanıyor" dedi.

Etiketler konut
Yorumlar
Kalan Karakter 800