Yazın hazırlanır, kışın afiyetle tüketilir! Mis gibi, tertemiz kışlık domates sosları nasıl yapılır?

Yaz aylarının sonlarına doğru hazırlanan ve kışın afiyetle tüketilen domates soslarının hazırlanışı bir o kadar kolay. Eğer daha önce hazırlamadıysanız muhakkak bu tarifimizi deneyin.

Güncelleme:

Mis gibi domates sosları hazırlayarak kışın yemeklerinizde, menemenlerinizde veya sade sos olarak tüketmek istemez misiniz? Yemeklerinizde, ara öğünlerinizde ve daha pek çok yerde kullanabileceğiniz domates sosunu kolayca yapabilirsiniz. O halde buyurun sizlere harika bir kışlık domates sosu tarifi…

Domates sosu malzemeleri

·        Domates (10 kg)

·        Sıvı yağ (10 yemek kaşığı)

·        Tuz

Bu kadar az malzeme ile bu kadar eşsiz bir lezzet yapmaya hazırsanız hemen konservelerinizi hazırlayın.

Yazın hazırlanır, kışın afiyetle tüketilir! Mis gibi, tertemiz kışlık domates sosları nasıl yapılır? resim: 0

Kışlık domates sosu nasıl yapılır?

Öncelikli olarak domatesleri bir bir yıkayın ve sonrasında kabuklarını soyun. Soyduğunuz domatesleri isterseniz küp küp kesin isterseniz rendeleyin. Ardından büyük bir tencereye onları koyun. Üzerine yağ ve tuzunu da ilave edin.

Kaynamaya başlayan sosun üzerinde köpükler oluşur. Bunları taşmaması adına bir kaşık ile alın. Ortalama 20 dakika içerisinde sosunuz hazır hale gelecek. Ardından domates soslarınızı bir konserve kutusuna alın ve kapağını kapatın. Kavanozu ters çevirerek 1 gün bekletin. Konserveleriniz hazır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800