Yatırımcı Tanzim Merkezi giriş aidatı artırıldı

Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne (YTM) katılım için ödenmesi gereken giriş aidatı 50 bin liradan 10 milyon liraya yükseltildi.

Güncelleme:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Yatırım ve Ticaret Merkezleri (YTM) Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de duyuruldu. Buna göre, YTM'ye katılmak için ödenmesi gereken giriş aidatı 50 bin liradan 10 milyon liraya çıkarıldı. Aidat miktarı, her yıl Vergi Usul Kanunu'nun 213'üncü maddesi uyarınca ilan edilen yeniden değerleme oranına göre yeniden belirlenecek.

Ayrıca, yapılan düzenlemeyle, bir sonraki takvim yılı içinde YTM'ye devredilecek tutarın alt sınırı 250 liradan 5 bin liraya yükseltildi. Bunun yanı sıra, bir sonraki takvim yılında zaman aşımına uğrayacak her türlü emanet ve alacaklar, miktarı ne olursa olsun, içinde bulunulan yılın nisan ayının başından bir sonraki takvim yılı sonuna kadar yatırım kuruluşunun resmi internet sitesinin ana sayfasında liste halinde yayımlanacak. Bu listede emanet ve alacakların zaman aşımına uğrayacağı tarihler de belirtilecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800