Yarısı bizden kampanyası paylaşıldı! Ödeme detayları açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte yarısı bizden kampanyası duyuruldu. Ödeme planı ve başvurular için açıklama yapıldı.

Güncelleme:

İstanbul’da depreme hazırlık yapılıyor. Bu noktada tarihi nitelikte adımlar atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarısı bizden kampanyası için yol haritasını paylaştı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Yarısı bizden kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toplamda 351 konut dönüştürme amaçlı bir kentsel dönüşüm projesi yapıldığını paylaştı. Kampanya kapsamında toplamda 1.500.000 TL destek verilecek. Cumhurbaşkanı yapmış olduğu açıklama da 350.000 adet konutun dönüştürülmeye amaçlandı kampanyanın başlatılması ile birlikte 1.5 milyonluk destek sağlanacağı, kredi ödemelerinin evler tamamlandıktan sonra başlayacağı ve ilkelin faizsiz olarak tahsil edileceği vurgulandı.

Çevre ve şehircilik bakanlığı paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu yarısı bizden kampanyası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda yarısı bizden kampanyası kapsamı içerisinde İstanbul’un her bir bağımsız bölümünün dönüşüm adına 700.000 TL hibe ve 700.000 TL kredi desteği sağlanacağı duyuruldu. Bununla birlikte 100.000 TL’lik tahliye desteği de sağlanacak. Bu şekilde toplamda 1.500.000 liralık bir destek söz konusu olacak.

Yarısı bizden kampanyası paylaşıldı! Ödeme detayları açıklandı! resim: 0

İlk etapta 100 anlaşma sağlanacak

İlk etapta 100 anlaşma sağlanacak olup 70.000’i bağımsız bölüm aynı şekilde dönüştürülecek. Kampanya kapsamı içerisinde her bir bağımsız bölüm adına toplam 1.500.000 TL destek sağlanacak. Kampanyada 100.000 TL kira desteği verilecek. 800.000 TL hibe ve 700.000 TL kredi uygulamasında yapılacağı kampanya kapsamında kredi ödemesi evler tamamlandıktan sonra yapılacak. Kredi ödemelerinin ilk yılı ise faizsiz olarak tahsil edilecek. Kalan yıllarda ise kredi maliyet oranı TÜFE yarısı kadar olacak.

Bahçelievler ilk sırada

Bahçelievler bölgesi en sık başvuru yapılan ilçeler arasında yer alıyor. Bu bölgede sağlıksız yapısı ve bitişik bina tipleri bir arada yer alıyor. İlçede 51.934 bağımsız bölüm bulunuyor. Bu alanda dönüşüm için 27.500 bina adına adım atıldı.

Toplam yapı stoğunun %80’lik kısmı 99 depremi öncesi yapılmış olan eski binalardan oluşan Fatih, Bağcılar ve Güngören gibi semtlerde de talep son derece yüksek. Projenin ilerleyen dönemlerinde bu bölgelerde taleplere başlanacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800