Yapay zeka bebek ile birlikte konuşmayı çözdü! İlk kelimeler açıklandı!

Yapay zeka ile ilgili gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Yapay zeka ile birlikte bu sefer bilim insanları yeni bir deney yaptı.

Güncelleme:

Yapay zeka bebek ile birlikte konuşmayı çözdü. İlk kelimeler açıklandı. İşte o kelimeler…

Yapay zeka şaşırtıcı bir ilke imza attı

Yapay zeka geçtiğimiz günlerde popülerliğini artırmıştı. Bu seferde bilim insanları yeni bir deney yaptı. Yapay zekanın bir bebekle aynı şekilde dil öğrenip öğrenemeyeceği araştırma konusu oldu. Altı aylık bir bebeğin başına yerleştirilmiş olan kamera ile birlikte dünyaya merhaba demiş olan yapay zeka ilk kelimelerini söyledi.

Yapay zeka konuştu

Oyun oynayıp ailesiyle vakit geçiren ve parkta gezintiye çıkan çocukların deneyimleri doğruca yapay zeka üzerine yüklendi. Benim insanları araştırmalarını yapay zeka normalde astronomik miktar üzerinde yazılı metinleri eğitiliyor başlığı altında yeniden değerlendirdi. Bu sebeple çocukların gelişiminden son derece farklı bir sürecin işleyeceği belirtildi.

Yapay zeka bebek ile birlikte öğrendi

Bebeklerin görme duyguları ile birlikte öğrenimini gerçekleşen yapay zekanın nasıl bir gelişim göstereceği araştırıldı. Bilim insanları bir çocuğun ebeveyni gibi objelerin isimlerini yapay zekaya öğretti. Bunun dışında hiçbir müdahale üzerinde bulunulmadı. Süreç içerisinde 40 üzeri sözcük öğrenen yapay zeka dört seçenek içerisinde gösterilmiş olan objelerin isminin %62 doğruluk ile bilmesiyle dikkat çekti. Bilim insanlarının yapmış olduğu araştırma sonucu ile ilgili sadece tek bir çocuğun günlük yaşantısı üzerinde deneyimlerini paylaşan yapay zekanın kavram ve kelimeleri hızlı bir şekilde öğrenebileceğinin kanıtlanmış olduğu belirtildi. Yapay zekanın kelimeler ile birlikte görsel referanslar ile ilişkilendirmeyi başardığı paylaşıldı.

 Yapay zeka sisteminin eksikleri var

Araştırmacılar yapay zekanın en önemli sıkıntısının bebeğin ellerin nerede olduğunu anlamakta zorlanmış olduğu şeklinde bir problemin var olduğunu dile getirdi. Bilim dünyasında ise çocukların konuşmayı nasıl öğrendiği konusunda tartışmalar hala sürüyor. Bazı bilim insanları bebeklerin sadece görerek, duyarak ve oyun oynayarak öğrendiğini dile getirirken bazıları da insan üzerindeki dil yeteneğinin doğuştan gelmiş olduğunu öne sürülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800