Yağış ve rüzgar balık fiyatlarını vurdu

Son günlerde Trabzon'da etkili olan yağış ve rüzgâr, balıkçıların denize açılamamasına sebep oldu ve bu durum balık fiyatlarına yansıdı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda, hamsi kilogramı 70-100, levrek 140, çupra 175, mezgit 100, uskumru 75, istavrit 50 liradan satılmakta. Alabalık ve palamudun tanesi 125, somonun tanesi ise 150 liradan müşterilere sunuluyor.

Balıkçılar denizin soğumasını bekliyor

Dünya gazetesinin haberine göre, balıkçı Emin Avcı, hava muhalefeti sebebiyle balığın az geldiğini ve bu durumun fiyatlara yansıdığını ifade etti. Avcı, fiyatların sürekli değişkenlik gösterdiğini belirterek, "Vatandaş şu anda ucuz olan istavriti tercih ediyor. 3-5 gün önce hamsi kilogramı 50-60 liradan satılıyordu. Ancak şimdi hava soğudu ve deniz suyu soğuduğunda balık fiyatları düşer, balık bollaşır. İnşallah umudumuz o yönde." dedi.

Süleyman Çakır da yerli hamsinin az olduğunu vurgulayarak, "Dün yerli hamsi vardı ama bugün bulunmuyor. Az miktarlarda geldiği için fiyatı yüksek oluyor. Hava şartları etkisiyle balık az çıkıyor. Eğer deniz soğursa hamsi bollaşır." şeklinde konuştu.

Palamut satın alan Habib Gülbay, "Bütün balıklar mevcut ve fiyatlar makul. Ailecek haftada yaklaşık 2-2,5 kilogram balık tüketiyoruz." şeklinde ifade kullandı.

Etiketler balık
Yorumlar
Kalan Karakter 800