Vergi kaydı silinmiş emekli esnafa 5 bin lira ikramiye talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da emeklilere verilen 5 bin lira ikramiyeden yararlanmasını talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi kaydı silinmiş emekli esnafın da 5 bin lira ikramiyeden faydalanabilmesi için çağrıda bulundu. Palandöken, yazılı açıklamasında, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 bin lira ikramiye konusunda görüşlerini paylaştı.

Palandöken, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Vergi kaydını sildirmiş ancak halen oda kaydı bulunan ve mesleğini aktif olarak yapmayan emekli esnaf ve sanatkarlarımız da bu haktan mutlaka yararlandırılmalıdır. Üyelerimiz en fazla primi cebinden ödeyerek emekli olan ve en düşük emekli aylığını alan bir kesim. SSK'lı çalışanlar en fazla 7 bin 200 günde emekli olurken bizim üyelerimiz günde 16-18 saat çalışarak hem de cebinden primini ödeyerek 9 bin günde emekli oluyor. Bu şartlarda ilk olarak bu ikramiye hiçbir ayrım yapılmadan esnaf ve sanatkarlara verilmelidir."

Etiketler esnaf emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800