Ünlü scooter kiralama şirketi iflas etti

Elektrikli scooter kiralama sektörünün öncü firması olan Bird Global, beş yıl içinde 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşarak hızla büyüyen bir start-up olarak biliniyordu. Ancak şirket, bu hızlı yükselişin ardından Florida'da iflas koruma başvurusunda bulundu.

Güncelleme:

2021'de New York Borsası'nda halka arz edilen Bird'ün işlemleri, eylül ayında askıya alınmıştı. Şirketin geçici CEO'su Michael Washinushi, bugün yaptığı açıklamada, "Kârlılık yolunda ilerleme kaydediyoruz ve bu yeniden yapılandırma süreciyle sermaye yapımızı doğru boyutlandırarak ilerlemeyi hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Geçen ay yapılan bir açıklamada, Bird'ün 30 Eylül'e kadar olan dokuz aylık dönemde 73,4 milyon dolar net zarar ettiği ve bu tarihte 10,2 milyon dolar kısıtlanmamış nakit ve eşdeğer varlığa sahip olduğu belirtildi. Geçen yıl şirket, 244,7 milyon dolar gelir elde etmiş ve 358,7 milyon dolar net zarar açıklamıştı.

Ünlü scooter kiralama şirketi iflas etti resim: 0

Bird, yeniden yapılandırma süreci boyunca normal şekilde faaliyet göstereceğini belirtirken, Avrupa ve Kanada'daki işletmelerinin iflas başvurusunun bir parçası olmadığını vurguladı.

Etiketler iflas
Yorumlar
Kalan Karakter 800