Ünlü lastik firması üretime ara veriyor

Ünlü lastik fabrikası Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin İzmit fabrikasında üretime geçici olarak ara verildiğini duyurdu.

Güncelleme:

1974 yılında kurulan şirket, 1978 yılında Lassa markası altında lastik üretmeye başladı. Brisa, dünyada lastik sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak 1988 yılında Sabancı Holding ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda bugünkü adını aldı.

Brisa neden üretime ara veriyor?

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, planlı rutin bakım duruşu sebebiyle, İzmit fabrikada 26.06.2023 Pazartesi günü (Bugün) saat 23.59’dan 08.07.2023 Cumartesi günü Saat 23.59’a kadar üretime ara verileceği kaydedildi.

Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi konumunda olan Brisa, İzmit’te bulunan 361.000 m²'lik kapalı alana sahip üretim tesislerinde, Bridgestone ve Lassa markalarıyla otomobil, hafif ticari araç, otobüs, kamyon, traktör, iş makineleri için, emniyet 600’ü aşkın çeşitte lastik üretimi gerçekleşiyor.

Otomotivlere orjinal ekipman olarak kullanılıyor

Brisa, Türkiye’nin dört bir yanında 900’e yakın satış ve satış sonrası servis ağı ile hizmet vermektedir. Brisa ürünleri ayrıca Renault, Toyota, Ford, Fiat, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, BMC, Temsa, Isuzu, Otokar, Karsan, Türk Traktör ve MAN gibi otomotiv üreticilerince de orijinal ekipman olarak kullanılıyor.

Etiketler lastik
Yorumlar
Kalan Karakter 800