Üniversiteli gençlere müjde! Savunma sanayi programına başvurular başladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ortaklaşa yürütülen "Savunma Sanayii 101" ve "Savunma Sanayii 401" projelerinde başarı gösteren gençler, savunma sanayisi sektöründe istihdam edilecekler. Peki nasıl başvuru yapılıyor?

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bildirisine göre, Savunma Sanayii Akademisi tarafından hayata geçirilen "Savunma Sanayii 101" ve "Savunma Sanayii 401" projeleri, genç yetenekleri savunma sanayisi alanında yetiştirmeyi amaçlıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, projenin kapsamında üniversitelerin birinci ve ikinci sınıflarındaki öğrencilerin "Savunma Sanayii 101", araştırma üniversitelerinde 3'üncü ve 4'üncü sınıflardaki öğrencilerin ise "Savunma Sanayii 401" programına başvuru yapabileceğini belirtti.

Tamamen ücretsiz olan bu eğitim programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifika almanın yanı sıra bu eğitimleri üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak kullanabilecekler. Görgün ayrıca, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin, savunma sanayisinde işe alım sürecinde avantaj elde edeceklerini vurguladı.

Nasıl başvuru yapılıyor? 

Başvuruların "savunma101.ssa.gov.tr" ve "savunma401.ssa.gov.tr" internet siteleri üzerinden yapılabileceğini belirten Görgün, projelerin amacının Türkiye'nin geleceğinin teminatı gençlerin savunma sanayine olan ilgi ve bilgi birikimlerini artırmak, sektör profesyonelleri ile etkileşimlerini sağlamak ve kendi yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanımak olduğunu ifade etti.
 
 
 
 

Etiketler savunma sanayi
Yorumlar
Kalan Karakter 800