Türkiye’nin en büyük özel hayvan hastanesi VetAmerikan açıldı

Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), bilgi, birikim ve tecrübesini hayvan sağlığı alanına da taşıyarak VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni açtı. Çeşitli ekipmanlarla donatılan hastane, modern teknolojileri hayvan sağlığında da hayata geçiriyor.

Güncelleme:

Koç Healthcare CEO’su Dr. Erhan Bulutcu açılışta yaptığı konuşmada kaliteli sağlık hizmetinin tüm canlılara erişilebilir olması gerektiğini vurguladı. Yenilikçi yaklaşımla en güncel teknolojileri bir araya getirdiklerini belirten Bulutcu, "Uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan Koç Healthcare olarak, şimdi de veteriner sağlık hizmetleri alanında öncülük ediyor ve Türkiye’de bir ilki hayata geçiriyoruz. Veteriner dünyasının beşeri olarak adlandırdığı insan sağlığı ile artık günümüzde ailemizin bir bireyi olan hayvanlarımızın sağlığını aynı sağlık organizasyonu altında topluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına girerken canlıya saygı farkındalığı yaratmak istiyoruz." dedi.

Bulutcu ayrıca veterinerlik dünyasına insan sağlığındaki gibi kurumsal bir bakış açısı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, şunları ekledi: "Veteriner hekimlerimiz dahil hizmet veren herkesin görev ve sorumluluklarının belli olduğu, sonuçlarının hastayla paylaşıldığı, kendini sorgulayan ve kalite standartlarıyla geliştiren kurumsal bir organizasyon oluşturduk. Bu konuyla ilgili bilgi teknolojilerine ciddi altyapı yatırımı yaptık. Herkes cep telefonlarındaki uygulama ile tanı ve tedavilerini, ameliyat notlarını, taburcu özetini ve tıbbi görüntülerini anında görüp istedikleriyle paylaşıp ikinci görüş alabilecekler. Yani çağımıza uygun şeffaf bir sistem. VetAmerikan Hastanesi, insan sağlığında uyguladığı modern teknolojileri hayvan sağlığında da hayata geçiriyor."

Çeşitli ekipmanlarla donatıldı

VetAmerikan Hayvan Hastanesi, 2'si acil 15 muayene odası ve 4 ameliyathaneye sahip olan bir tesis olarak hizmet veriyor. Ayrıca, radyoterapi, MR, bilgisayarlı tomografi, dijital röntgen gibi modern tıbbi ekipmanlarla donatılmıştır. Ayrıca, enfeksiyöz hastalıkların teşhisinde kullanılan PCR teknolojisi de bulunmaktadır.

Hastane, kedi ve köpeklerin yanı sıra egzotik hayvan türlerine de hizmet sunuyor ve hava yoluyla bulaşma riski olan hastalıklar için ayrı tedavi alanlarına sahip.. Ayrıca, fizyoterapi, fonksiyonel tıp ve homeopati gibi hizmetler de sunuluyor. VetAmerikan ayrıca, kedi ve köpekler için kuaför hizmeti sunan bir Pet Shop içeriyor. 

Etiketler hayvan
Yorumlar
Kalan Karakter 800