Türkiye geçim sıkıntısında birinci sırada

OECD'ye üye 38 ülkede arasında yapılan bir araştırmaya göre, ailesini geçindirmekte en çok zorlanan ebeveynler Türkiye'de yaşıyor ve ailelerin üçte ikisine yakını temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan endişe duyuyor.

OECD'nin yaptığı araştırmaya göre yüksek enflasyon nedeniyle örgüte bağlı ülkelerde yaşayan her 10 aileden 9'u hayat pahalılığı ve fiyat artışlarından endişe duyduğunu belirtti.

Ailelerin yaklaşık %47'si gıda, ev harcamaları, enerji ve borçlardan oluşan temel harcamaları bile  karşılayamamaktan endişe duyuyor. 

Çoğunluk hükümetlerin yapacağı yardımı yeterli bulmuyor

Araştırmaya katılanların yalnızca %33'ü, olası bir ekonomik bunalımda kendi hükümetlerinin yapacağı yardımın yeterli olacağını düşünüyor. Katılımcılar, ekonomik zorlukları aşmada arkadaşları ve ailelerine daha fazla güveniyor.

Ayrıca ailelerin %73'ü kendi hükümetlerinin hayat pahalılığı ile mücadeleyi öncelemesi gerektiğini düşünüyor.

Türkiye geçim sıkıntısında birinci sırada resim: 0

Geçinemeyenlerin en yüksek olduğu ülke Türkiye

Ülke bazlı bakıldığında ise geçinemeyenlerin oranının en yüksek olduğu yer Türkiye.

Türkiye'de ailelerin yüzde 70'inden fazlası temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan endişe duyuyor. Türkiye, bu konuda %47'lik OECD ortalamasının çok üzerinde yer alıyor.

Türkiye'nin ardından Şili ve Meksika'daki ebeveynler, geçim derdini en çok hissedilenler olarak araştırmada ilk 3 sırayı oluşturdu.

En az geçim derdi yaşayanlar ise Danimarka, Hollanda ve İsviçre'de yaşayan aileler...

Etiketler Türkiye Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800