Türk devi ve Volkswagen, Türkiye’ye dev fabrika açıyor!

Türk devi ve Volkswagen’in ortak olduğu firma, Türkiye’deki otomotiv ve enerji sektörlerine önemli katkılar sağlayacak anlaşma imzaladı. Söz konusu anlaşma ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Alarko Holding, Volkswagen’in de pay sahibi olduğu Çinli batarya üreticisi Gotion ile birlikte “Türkiye’de enerji depolama ve batarya üretimi” için bir ortaklık anlaşması imzaladığı açıklandı. Yapılan anlaşmanın, hem Türkiye ekonomisine hem de sürdürülebilir enerji geleceğine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Enerji depolama sistemleriyle başlanılacak!

Altek Alarko’nun %60 ve Gotion Singapore’un %40 paya sahip olduğu ortaklık kapsamında, başlangıçta enerji depolama sistemlerinin montajını üstleneceği ve bu sistemlerin özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilerek, enerjinin depolanmasını ve gerektiğinde kullanılmasını sağlayarak kritik bir role sahip olacağı bilgisine ulaşırken, Alarko Holding, Volkswagen’in de pay sahibi olduğu Çinli batarya üreticisi Gotion, yatırımın ikinci aşaması ile ilgili şu bilgilere ulaşıldı;

Lityum Demir Fosfat (LFP) katotlu prizmatik hücre üretimi yapılacağı, LFP katotlu prizmatik hücreler, güvenlik, uzun ömür ve maliyet açısından avantajlı bir seçenekler dahilde olacağı. Elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemlerinde tercih edilen bu hücreler ise yüksek termal ve kimyasal kararlılık sağlayarak daha güvenli bir kullanım sunacağı bilgisi verilirken, diğer lityum batarya tiplerine kıyasla daha uzun ömürlü ve maliyet açısından daha ekonomik olacağı bekleniyor.

Enerji depolama ve batarya üretimi alanında büyük adım!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih ve Gotion Singapore CEO’su Li Zhen, söz konusu yatırımın Türkiye’nin enerji ve otomotiv sektörlerine sağlayacağı katkılarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Gotion ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık, ülkemize yüksek teknoloji ve yeni iş imkanları getirecek” diyen  Garih “Enerji depolama ve batarya üretimi alanında büyük bir adım atıyoruz” dedi.

Türkiye’nin stratejik konumu ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgisi, bu yatırımın başarısı için önemli faktör olduğuna dikkat çeken Gotion Singapore CEO’su Li Zhen, Alarko ile birlikte, Türkiye’de yüksek kaliteli batarya üretimi yaparak, hem iç pazara hem de Avrupa’ya hitap etmeyi hedeflediklerini açıklayarak şu bilgileri aktardı; Bu ortaklık anlaşması, Türkiye’nin enerji depolama ve elektrikli araçlar için batarya üretiminde önemli bir merkez haline gelmesi yolunda atılan büyük bir adım olduğunu dile getiren Gotion Singapore CEO’su, bu iş birliğinin hem Türkiye ekonomisine hem de sürdürülebilir enerji geleceğine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800