Trafik sigortası limit artışları belli oldu! Kasko ve poliçe değerleri…

Trafik sigortalarında her %2 oranında artış yapılıyor. Ancak bu durum 2024 yılından itibaren artık %5 olarak uygulanmaya başlanacak.

Güncelleme:

Trafik sigortalarında her %2 oranında artış yapılıyor. Ancak bu durum 2024 yılından itibaren artık %5 olarak uygulanmaya başlanacak. Teminat tutarlarında da yükselmelerin görüleceği hesaplanırsa eğer o zaman 2024 yılında trafik sigortalarının hızlı bir şekilde yükselmesi bekleniyor. Bunun yanında sadece maddi teminatlar değil aynı zamanda manevi teminatların da artırılması beklenenler arasında.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te oran ve limit güncellemelerine gidildi. Bu değişikliklerin 2024 yılından itibaren hayatımıza girmesi bekleniyor.

Trafik sigortası fiyatları ve limitleri ne kadar olacak?

2024 Ocak ayından itibaren her ay %5 oranında limit ve sigortalar artırılacak. Bunun yanında Mayıs 2024 yılından itibaren ise asar maliyet endeksi hesaplamasında yüzde 45 asgari ücret oranı, yüzde 30 harcama endeksi-kişisel ulaştırma araçları yedek parça ve aksesuarları fiyat artış oranı, yüzde 15 ağırlık ile harcama endeksi-motorlu araçlar fiyat artış oranı ve yüzde 10 ağırlık ile harcama endeksi-kişisel ulaştırma araçlarının bakım ve onarımı fiyatlarına göre artışlar yapılacak.

Söz konusu artışların oldukça yüksek olmasının yanında aynı zamanda araç sahiplerinin de bu artışlarda güvenceye alınması bekleniyor. Enflasyon oranlarının da hesaba katıldığı düşünüldüğünde araç sahiplerinin trafik sigortası için önemli bir fiyat farkı ödeyeceği de görülüyor.

Etiketler Sigorta kasko
Yorumlar
Kalan Karakter 800