Trabzon'da dolmuş ücretlerine yeni zam! 8 ay içinde 3.kez arttı

Trabzon'da dolmuş ücretleri son 8 ay içinde üçüncü kez arttı. 2023 Haziran ayında 6,5 lira olan dolmuş ücretleri, pazartesi gününden itibaren artacak.

Fatih Saygın'ın Gazete Duvar'daki haberine göre, Trabzon'da metro, metrobüs, tramvay, vapur gibi diğer ulaşım seçeneklerinin bulunmaması nedeniyle toplu ulaşımın yüzde 70'i dolmuşlarla, yüzde 30'u ise belediye otobüsleriyle sağlanıyor. Belediye otobüslerinin her mahalleye ulaşamaması ve sefer sayılarının düşük olması, dolmuşların Trabzon'da ulaşımın temelini oluşturmasını sağlıyor. Bu nedenle dolmuş ücretlerine yapılan zamlar, vatandaşların harcamalarını önemli ölçüde etkiliyor.

Trabzon'da en çok tercih edilen toplu taşıma aracı olan dolmuşlara 2023 yılında ilk zam genel seçimlerin ardından geldi. 12 Haziran 2023'te uygulanan zamlı tarife ile şehir içi dolmuş ücretleri 6,5 liradan 9 liraya çıktı. Seçim sonrası artan akaryakıt fiyatları nedeniyle dolmuş esnafı, 14 Ağustos'ta yüzde 56 oranında bir zam daha talep etti ve bu talep kabul edilerek dolmuş fiyatları 9 liradan 14 liraya yükseldi.

Taksi ücretlerine de zam geldi 

İki ay içinde gerçekleşen yüzde 135'lik zammın ardından, yeni tarife altı ay boyunca geçerli oldu. Ancak yılbaşında asgari ücretin 11,400 liradan 17,000 liraya çıkmasıyla dolmuş esnafı, yeni yılın ilk ayında bir zam daha talep etti. Birkaç gün önce yapılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma yapılacak zamlar değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dolmuş, otobüs ve okul servislerine yüzde 30, taksi ücretlerine ise yüzde 45'lik zam kararı alındı.

Yapılan zam sonrasında Trabzon'da en düşük dolmuş ücreti 14 liradan 18 liraya, öğrenci ücreti ise 10 liradan 13 liraya yükseldi. Belediye otobüslerinde ise sivil yolcular için ücret 11 liradan 14,5 liraya, indirimli tarife 8,80 liradan 11,5 liraya, öğrenci tarifesi ise 5,5 liradan 7 liraya çıktı.

Etiketler Zam trabzon
Yorumlar
Kalan Karakter 800