TL dönüşümlü yeni hesap açılamayacak! KKM'den yeni karar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) tabanlı Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının yeni açılışlarına son verdi. Ancak, döviz tabanlı KKM hesaplarında yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri devam edecek.

Güncelleme:

Merkez Bankası tarafından bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024 itibarıyla Türk lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yeni açılış yapılamayacak ve mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları vade sonlarında yenilenemeyecek. Ancak, döviz dönüşümlü KKM hesaplarında yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri devam edecek.

TL dönüşümlü yeni hesap açılamayacak! KKM'den yeni karar resim: 0

Bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024 öncesinde açılan ve henüz vadesi gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. Ayrıca, söz konusu hesapların açılma süresi "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar" ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Etiketler Merkez Bankası
Yorumlar
Kalan Karakter 800