Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 hedefini açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Şehrin ithalat ve ihracat verilerini aktaran Bolat, esnafa verilen desteğin altını çizdi.

Güncelleme:

   Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İzmir ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Organize sanayi bölgelerinin, sanayileşme atağında çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Bolat, sayısının 190'dan 382'ye çıkartıldığını belirtti.

   İzmir'in yıllık yaklaşık 24 milyar $ ihracat ve 13 milyar $ ithalat yaptığının altını çizen Ömer Bolat, "Geçen yılı rekor bir ihracat rakamıyla 256 milyar dolar mal ihracatı olarak kapamıştık. 100 milyar dolar hizmet ihracatı olarak kapamıştık. Bu sene inşallah hedefimiz 267 milyar dolar mal, 110 milyar dolar hizmet ihracatı şeklinde ülkemize 377 milyar dolar döviz kazandırmak. Bu noktada Ticaret Bakanlığı olarak gerek ihracat destek modüllerimiz gerekse Merkez Bankamızın kaynakları üzerinden ihracatçılarımıza reeskont kredileri, Eximbank'ın kredi ve sigorta sistemleri ve bakanlık olarak bütçemizden yaptığımız destek programlarıyla tüm ihracatçılarımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

   İzmir'e 455 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını aktaran Bolat, işi başına milli gelirin 3 bin 608 dolardan 13 bin 110 dolara çıkarıldığını dile getirdi. "238 milyar dolar olan milli gelir, 1 trilyon 118 milyar dolara çıkarıldı. Bir Türkiye ekonomisine 4,5 Türkiye ekonomisi daha eklenerek 5,5 Türkiye ekonomisi yapıldı" ifadelerini kullanan Ömer Bolat, esnafına geçen sene çok düşük maliyetli 20 milyar TL finansman desteği verdiklerini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler ömer bolat
Yorumlar
Kalan Karakter 800