TESK başkanı Palandöken: POS cihazlarındaki kredi kartı faiz oranı düşürülmeli

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, POS cihazlarındaki komisyon oranları sebebiyle esnafın sorun yaşadığını söyledi ve komisyon oranının azaltılması çağrısında bulundu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, POS cihazlarındaki komisyon oranlarıyla ilgili,  
 "Ülke nüfusunun neredeyse 1 buçuk katı kadar, yaklaşık 111 milyon kredi kartı ve 183 milyon banka kartı kullanılıyor." ifadelerini kullanan Palandöken, "Dolayısıyla kredi kartı kullanım oranındaki faiz oranındaki artış da bunaltıyor. Bunun bir ortalamasını veya fiyat birlikteliğini POS cihazlarında kredi kartı faiz oranında bir düşüş sağlaması lazım." dedi.

Yeni bir standart getirilmeli

Herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini savunan Palandöken, "Bizde tam tersi oluyor. Kart ücretlerini artırmakla birlikte vatandaş ile esnaf karşı karşıya kalıyor. Gününden önce tahsil etmek için komisyon ödemek zorunda kalıyorsunuz." diye konuştu.

TESK Başkanı, komisyon oranlarına yeni bir standart getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800