Tasarruf tedbirleri: kamuda araç kullanımı kısıtlanacak!

Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını dile getiren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enflasyonla mücadele kapsamında kamu araç kullanım kısıtlaması gibi tedbir alınarak, dört ayda hızlı bir düşüşün olacağını vurguladı. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Katıldığı canlı yayında sorulan sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonla mücadele ile ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, enflasyonla mücadele, kamu, özel sektör, sivil toplum gibi tüm kesimlerin bu mücadelede elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, enflasyonda 20 puanlık düşüş beklentileri olduğunu açıkladı.

Enflasyonda 20 puanlık düşüş beklentisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal 7’de canlı yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirerek ve sorulan sorulara şu yanıtları verdi.

Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını dile getiren Yılmaz, “yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay mayıs enflasyonu” diyerek sonraki dört ayda hızlı bir düşüşün olacağına dikkat çekti. Yılmaz “Ne kadar düşer?” sorusuna ise, “20 puanlık bir düşüş bekliyorum.” Dedi.

Enflasyonda beklenen düşüşün esas etkisinin program olduğunu dile getiren Yılmaz, “Aylık bazda ciddi düşüşler olacağını sonra ise yıllık düşüşler yaşanacak.” Diyerek, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini bir sonraki yıl (2026) yılında ise tek haneye ulaşılacağının altını çizdi.

Tasarruf tedbirleri!

Türkiye’de alınabilecek tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Enflasyonla mücadele topyekun mücadeledir” diyerek “enflasyonla mücadele, kamu, özel sektör, sivil toplum gibi tüm kesimlerin bu mücadelede elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. Bu aşamada harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor.” Diyen Yılmaz, artan tasarrufun, Türkiye’nin geleceğini güçlendirecek alanlara kanalize edilmesi gerektiğine belirtti.

“İhtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor” diyen Yılmaz, “bu anlayış doğrultusunda kamuda da bir çalışma başlatmış durumdayız. Koordineli bir çalışma yapıyoruz. İyi bir izleme sistemi kurmak istiyoruz. Sadece ilan etmekle kalmayacağız, uygulamanın takibi anlamında da daha etkili bir sistem kurmayı bekliyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Araç kullanımı azaltılacak mı?” diyen gelen soruya, “Elbette, araçlarla ilgili tartışmalar mevcut. Sadece araç değil, bina içinde çalışmalar olacak. ihtiyaç yoksa niye yeni bina yapalım?” Diyerek, “mevcutları daha verimli nasıl kullanabiliriz ona bakıyoruz. En büyük tasarruf ise verimlilik. Harcama azaltmanın yanı sıra hangi alanda harcamamız varsa, bunu nasıl verimli hale getiririz diye planlanıyoruz.” Diyerek açıklama yaptı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800