Tam kıvamında, tel tel dökülen kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktaları...

Kadayıf tatlısı en çok sevilen ve satın alınan tatlılardandır. Satın almak yerine tam kıvamında, tel tel dökülen, misafirlerinizin bayılacağı kadayıf tatlısını evinizde yapmak istemez misiniz? İşte kadayıf tatlısı yapmanın püf noktaları...

Güncelleme:

Misafirlerinizin bayılacağı kadayıf tatlısı tarifi püf noktalarıyla burada!

Kadayıf tatlısı için malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı (14 yemek kaşığı)
  • ½ su bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • ½ adet taze sıkılmış limon suyu

Tam kıvamında, tel tel dökülen kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktaları... resim: 0

Kadayıf tatlısı yapılışı

 
Başlangıçta, tatlımızın şerbetini hazırlamakla adım atıyoruz. Tencereye aldığımız şeker ve su karışımını ocağa koyduktan sonra kısık ateşte kaynatıyoruz.
 
Kaynayan şerbeti ocaktan alıp hemen içine limon suyunu ekliyoruz. Kenara alıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında geniş bir kaba kadayıfları koyuyoruz ve üzerine eritilmiş tereyağını yavaşça serpiştirip, her tarafına yaymasını sağlıyoruz.
 
Tereyağını tamamen emen kadayıfların yarısını geniş bir fırın kabına yerleştirip, üzerine bastırıyoruz. Daha sonra damak zevkimize göre bol miktarda fıstık içi veya ceviz içi ekliyoruz. Üzerine kalan tel kadayıfları koyup, tekrar bastırıp sıkılaşmasını sağlıyoruz.
 
Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 derece alt kısıma yakın fırına yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişiriyoruz. Bu süre zarfında kadayıfların yavaşça piştiğinden emin olmak için fırının alt raflarını kullanıyoruz.
 
Fırından çıkardıktan sonra kadayıfların ilk sıcaklıkları geçene kadar bekliyoruz, ardından soğumuş şerbeti dökerek her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz. Birkaç saat boyunca şerbetini çekmesi için bekledikten sonra istediğimiz gibi dilimleyip servis ediyoruz.
 

Kadayıf tatlısının püf noktası

 
Tatlımızın şerbetlenmesi aşamasında, kadayıfların sıcaklığı ile şerbetin soğukluğu arasındaki denge oldukça kritiktir. Bu, tatlıların hamur kıvamında olup olmadığını belirleyen temel bir unsurdur.

Kadayıfların fırınlanma sürecinde, bir miktar daha eritilmiş tereyağını üstlerine sürerek nar gibi kızaran bir tel kadayıf elde edebiliriz. Bu adım, kadayıflara hoş bir renk ve lezzet katmak için önemlidir.

Afiyet olsun...

Yorumlar
Kalan Karakter 800