Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 55 milyon dolarlık kredi! Anlaşma imzalandı

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Türkiye ile 55 milyon dolar tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladığını açıkladı.

Güncelleme:

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu (SFD), Türkiye ile 55 milyon dolarlık yeni bir kredi anlaşması imzaladığını duyurdu. SFD'nin açıklamasına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, SFD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al-Khateeb ve SFD İcra Kurulu Başkanı Sultan Al-Marshad'ın katılımıyla anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi.

Bu kredi, "Devlet Okullarında Depreme Bağlı Riskin Azaltılması Projesi" kapsamında kullanılacak. İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda imzalanan anlaşma ile alınacak kredi, 5 devlet okulunu kapsayan ve toplamda 55 bin metrekareyi aşan bir alanın rehabilite edilmesini hedefliyor.

Eğitim kalitesi ve verimliliği artacak

Projenin amacı, belirlenen okulları depreme bağlı olası hasarlardan korumak. Bu çerçevede, okullara gerekli donanım ve kaynakların tahsis edilmesi planlanıyor, böylece eğitim kalitesi ve verimliliği sürekli kılınacak.

SFD finansmanlı proje, Fon'un Türkiye ile olan iş birliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Proje, öğrencilere kaliteli eğitim sağlayarak ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni destekleyerek "Kaliteli Eğitim" maddesini de içeriyor.

SDF, Türkiye'deki eğitim sektörünü destekleme ve ülkenin dünya standartlarında eğitim sunma hedefini güçlendirmeyi amaçlayarak, son 40 yılda enerji, sağlık, tarım ve eğitim gibi alanlarda 300 milyon doların üzerinde değere sahip 9 kalkınma projesi ve programını finanse etti. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800