Steam sonunda dolara geçti! Oyun fiyatları bu durumdan nasıl etkilendi?

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, nihayet dolara geçti.

Güncelleme:

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, nihayet dolara geçti. Ünlü oyun firmasının dolara geçmesi ile birlikte oyun fiyatlarında da ciddi artışlar görüldüğü ifade ediliyor. Steam’in dolar kuruna geçmesi ve TL kurunu bırakması ile birlikte oyunseverler de bu duruma büyük tepki gösterdi. Özellikle sektördeki artışların Türk kullanıcıları olumsuz etkilediği görüşü son derece hakim.

Steam, 20 Kasım’ı 21 Kasıma bağlayan gece 02:00’da TL kurunu bırakarak dolar kuruna geçti. Bu geçiş ile birlikte oyun fiyatlarında da görülmemiş yükselişler yaşandı. Artık kullanıcıların oyun fiyatlarını dolar kuru ile ödeyecek olması bunun yolunu açan en önemli gelişmelerden bir tanesi olarak görülüyor. Dolar kurunun anlık olarak 28,79 TL olarak sabitlenmesi de her an değişebileceğinin göstergesi.

Steam dolara geçti, oyun fiyatları rekora koştu!

Steam’in dolara geçmesi ile birlikte bahsi geçen pek çok oyuna da ciddi oranlarda zamlar yapıldı. Örnek vermek gerekirse;

·        Football Manager 2024 oyunu eskiden 899 TL iken şimdi 39.99 $ oldu.

·        Red Dead Redemption 2 oyunu eskiden 1.150 TL iken şimdi 59.99 $ oldu.

Bunun gibi artışlar oyunseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Ancak bundan sonra oyunların bu şekilde fiyatlanacağı da gelen bilgiler arasında.

Etiketler Steam
Yorumlar
Kalan Karakter 800