SpaceX’in Starship’i fırlatma denemeleri sürüyor! 2. denemede de alevler konuştu!

Daha önce fırlatma izni için birçok prosedürü yerine getiren SpaceX’in denemesi adeta alevlere teslim oldu.

Güncelleme:

Dünyadaki en büyük roket unvanı ile fırlatılmak istenen Starship, 18 Kasım’ı 19 Kasım’a bağlayan gece fırlatılmak için harekete geçildi. Ancak sonuç yine hüsran oldu ve 2. deneme de başarısızlıkla sonuçlandı. Daha önce fırlatma izni için birçok prosedürü yerine getiren SpaceX’in denemesi adeta alevlere teslim oldu.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), fırlatma iznini Boca Chica üssünden verdi. Son hazırlıkların yapılması ile birlikte dün gece fırlatılan uydu havada alevler içerisinde kaldı. Direkt olarak uzaya fırlatma anlamında değil de daha çok deneme anlamında yapılan bu fırlatma uygunun alevler içerisinde kalmasıyla son buldu. 90 dakika kadar sürmesi planlanan yüksek irtifa uçuşu böylelikle kısa sürede kendisini yerde buldu. Öncesinde de onarım ve bakımlar için bir gün ertelenen test, böylece planlandığı günde yapılarak başarısız oldu.

Starship yine başarısız oldu

SpaceX tarafından yapılan 16 Kasım’daki duyuruda Starship’in uçuşa hazır olduğu ve gerçek uçuş ortamında test edileceği bilgisi verilmişti. Ancak görünen o ki gerçek uçuş tarihi bir müddet daha ertelenecek.

120 metre uzunluğa sahip olan ve tam 33 tane motoru bulunan roket, tekrar kullanılabilir olması için tasarlandı. Yani defalarca kez uzaya gidip gelmeyi mümkün hale getirecek. İlerleyen dönemlerde yeniden bir uçuş testi yapması planlanıyor.

Etiketler Elon Musk SpaceX
Yorumlar
Kalan Karakter 800