Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem

2025 yılında TFRS 17 Sigorta Sözleşmeleri Standardı'nın sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlamak için, bu yıl içerisinde sektörden gelen mali tabloların çeyrek dönemlere özgü olarak TFRS 17'ye uygun hale getirilmesi planlanıyor.

Güncelleme:

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 2025 yılında TFRS 17 Sigorta Sözleşmeleri Standardı'nın sorunsuz bir şekilde uygulanabilmesi için bu yıl itibarıyla sektörden çeyrek dönemler bazında mali tabloların TFRS 17'ye uyumlu olarak hazırlanacağını duyurdu.

SEDDK'nın yazılı açıklamasında, TFRS 17'nin Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından 31 Aralık 2022 tarihinde 31706 sayılı (5. Mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı. Bu önlemler, söz konusu standartın sektörde etkin bir şekilde uygulanmasını ve finansal tabloların uyumlu bir şekilde sunulmasını amaçlıyor. 

Kurum tarafından, sektör genelinde uyumun sağlanması ve sürecin daha etkin şekilde yürütülmesini teminen TFRS 17'nin 1 Ocak 2025'ten itibaren uygulanması kararı alındığı belirtilen açıklamada, şu açıklamada bulunuldu:

"Uluslararası raporlama standardına uyum kapsamında sektörü daha yakından takip etmek ve 1 Ocak 2025'ten itibaren sorunsuz bir şekilde uygulamaya geçişi sağlamak amacıyla 2024 yılında sektörümüzden çeyrek dönemler itibarıyla mali tablolar TFRS 17'ye uyumlu şekilde alınacaktır. Bu doğrultuda, şirketlerin TFRS 17 kapsamındaki 2024 mali tablolarını zamanında ve eksiksiz bir şekilde sunmaları, aynı zamanda bu süreçte ihtiyaç duyulan ek bilgileri titizlikle hazırlamaları önem arz etmektedir."


 
 
 
 

Etiketler Sigorta
Yorumlar
Kalan Karakter 800