Sıcak hava etkisini sürdürürken, Meteoroloji hafta sonu için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 29 Şubat'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde devam ederken cumartesi gününden sonra yağış olacağı düşünülüyor.

Güncelleme:

Batı bölgelerinden başlayarak yükselen sıcaklık, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarındaki artış devam edecek. 

 Bugün, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Batı ve kuzey bölgelerinde yer yer parçalı bulutlu, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin edilmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsü bulunan bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda kar örtüsü bulunduğundan, çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.

Hafta sonu hava nasıl olacak? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu da paylaştı. Hafta sonunda hava sıcaklığının biraz azalması beklenirken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Cumartesi gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800