Siber güvenlik için 7 adım!

Kurumların siber riskler alanında doğru kararlar alması için Siber Döngü rehberi hazırlayan, siber güvenlik şirketi Aon, 7 öneride bulundu.

Fidye yazılımları ile yapılan saldırılar 2019 yılının ilk çeyreğinden 2021 yılının 4. çeyreğine kadar geçen sürede yüzde 323 artarak iş kesintisi riskini kurumların merkezine yerleştirdi. Kurumların siber riskler alanında doğru kararlar alması için Siber Döngü rehberi hazırlayan, siber güvenlik şirketi Aon, şu 7 adımı öneriyor:

  1.  Siber tehditleri dikkate aldığınızdan ve düzenli olarak test ettiğinizden emin olmak için iş sürekliliği ve olağanüstü durum kurtarma planlarını gözden geçirin.
  2. Güvenlik açıklarını değerlendirin. Bu, şirketinizin stratejik olarak bütçe oluşturmasına ve kritik alanları belirlemelerine olanak tanır.
  3. Yönetişim, kontroller, roller ve sorumlulukları gözden geçirin ve fidye yazılımı saldırılarını önlemek için koruyucu önlemler alın.
  4. Bir olay, ihlal veya aksama ile ilişkili mali kaybı ölçün.
  5. Siber saldırı olaylarına hazırlık durumunu test etmek için ihlal simülasyonları yapın.
  6. Kuruluşunuzun bir veri ihlalinden kaynaklanabilecek mali zararı karşılayabileceğinden emin olmak için sözleşme ile aldığınız güvenlik hizmetlerinin devam edip etmediğini ve tüm sigorta poliçelerinizi gözden geçirin.
  7. Siber saldırganların taktiklerini, tekniklerini ve prosedürlerini (TTP'ler) izlemek için siber tehdit istihbaratını proaktif olarak kullanın.
Tatilde siber tuzağa düşmemek için dikkat!Tatilde siber tuzağa düşmemek için dikkat!Siber saldırıların en yoğun yaşandığı mekanlardan biri de oteller. Otellerdeki ortak Wi-Fi ağlarını hedef alan siber suçlular, verilerini ele geçirdiği hesapları birkaç dakika içinde boşaltabiliyor. Havuz başında güneşlenirken hack'lenmemek için bu uyarıları mutlaka dikkate alın.

 

 
 

Etiketler siber
Yorumlar
Kalan Karakter 800