Seyahat tercihleri Antalya: 1,5 milyon Alman erken rezervasyon yaptırdı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl Antalya'da Alman turist sayısının 4 milyonu aşmasını hedeflediklerini dile getirerek, Antalya'ya 1,5 milyon Alman turistin erken rezervasyon yaptırdığını belirtti.

Güncelleme:

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı da olan Kaan Kavaloğlu, 2024 turizm sezonuna dair ilk rezervasyon rakamlarının ortaya çıktığını ifade etti. Avrupalı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin arttığına işaret eden Kavaloğlu, "Alman turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin bu sefer çok yüksek olması bizleri memnun etti. Türkiye, erken rezervasyon satışlarında İspanya'nın bile önüne geçti. Antalya'ya 1,5 milyon Alman turist erken rezervasyon yaptırdı. Almanya ve İngiltere'den gelen turistlerin erken rezervasyon talepleri oldukça hızlı" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Rusya pazarındaki erken rezervasyonların biraz yavaş ilerlediğini belirten Kavaloğlu, bu durumun Avrupa pazarını daha ön plana çıkardığını ifade etti.

Kavaloğlu, Ruslar için Antalya'nın önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, "Antalya'daki hedefimiz 17 milyon turisti geçmek. Antalya'da bu yıl ilk defa Alman turist sayısının 4 milyonu görmesini hedefliyoruz. Dolayısıyla bu sene Almanlar, Rusları geçebilir. Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi halinde Rusya yine her zamanki gibi birinci sırada yer alır. Ukrayna üçüncü pazardı 1 milyon kişiyi geçen ama Ukrayna'yı neredeyse yüzde 80 oranında kaybettik pazar olarak. İngiltere geldi, İngiltere 2 yıl önce 1 milyon kişiyi geçen üçüncü pazarımız oldu. Polonya, dördüncü pazar." açıklamasında bulundu. 

'12 ay rezervasyon almaya çalışıyoruz'

Bu sene İskandinav ülkelerinin de eski rakamlarına ulaşabileceğini dile getiren Kavaloğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla iyi bir yıl geliyor diyebiliriz. Turizmciler olarak her zaman temkinli yaklaşıyoruz. Çünkü son beş yılda yaşadığımız üç büyük kriz var. Bu krizlerin hepsini dirayetli durarak atlatabildik. Dolayısıyla burada hem turizmi çeşitlendirmeye hem 12 aya yaymaya hem de mevsimsellik engelini ortadan kaldırarak, daha homojen rezervasyon almaya çalışıyoruz. Yani sadece temmuza, ağustosa yönelik rezervasyon değil, önce 7 aya, sonrasında 12 aya rezervasyon almaya çalışıyoruz."

Kavaloğlu, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının çalışmaları sayesinde geçen yıl Antalya'da ve İstanbul'da Çinli turistleri ağırladıklarına da değindi.

Kaynak pazarları koruyarak alternatif pazarlara yön vermenin de önemine işaret eden Kavaloğlu, ABD'li turist sayısında da artış olduğunu belirtti. 

Etiketler Turizm Antalya Almanya
Yorumlar
Kalan Karakter 800