Sevgililer Günü yaklaşıyor: Aldatıcı reklamlara dikkat!

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, Sevgililer Günü için aldatıcı reklamlara karşı uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

TÜKON Genel Başkanı Aziz Koçal, yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde birçok sektörde özel kampanyalar ve indirimlerin yapıldığını ifade ederek, bu günün sadece tüketimi teşvik etmek amacıyla ilan edildiğini belirtti. Koçal, bu tür özel günlerde gereksiz harcamaların yapıldığını ve temel ihtiyaçların göz ardı edilerek yapılan harcamaların maddi sıkıntılara yol açabileceğini vurguladı.

Sevgililer Günü için hazırlanan reklam kampanyalarında sevgi gibi kutsal duyguların kullanıldığını dile getiren Koçal, bu şekilde tüketimin teşvik edildiğini ve sevginin hediyelerle ölçülemeyeceğini ifade etti. Bu durumu, kapitalizmin her şeyi metalaştıran bir kültür olduğu olarak değerlendiren Koçal, Sevgililer Günü'nün tüketim tuzağı olduğunu ve bu tuzaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.

İnternet sitelerine dikkat!

Koçal, Sevgililer Günü öncesinde tüketicilere uyarılarda bulunarak, sevginin yılda bir kez hatırlanmasının gerçek sevgi olmadığını ve bu tür özel günlerde fiyatların şişirilip sonra indirilerek tüketicilerin yanıltıldığını belirtti. Sosyal medyadaki aldatıcı reklamlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Koçal, tüketicilerin güvenilir alışveriş platformlarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

Koçal, "Tüketicilerin alışveriş sonrası hakkını arayabilmesi için karşı tarafın tacir-esnaf yani ulaşılabilir olması gerekir. İnternet adresinin başında yer alan 'https' kısmı mutlaka bulunmalı. Bazı internet adreslerinde sadece 'http' var. Bu güvenli olmayan bir site anlamına gelir. Ayrıca, tüketici dolandırılmak istemiyorsa online alışverişte 'www' ile başlayan siteleri tercih etmeli, alacağı ürünün fiyatı ve kalitesi ile ilgili gerekli araştırmayı yapması gerekmektedir." dedi.

Tüketici hakem heyetine başvurulabilir

Tüketicilerin dolandırılma riskine karşı bilinçli olmalarını isteyen Koçal, güvenilir alışveriş platformlarını tercih etmelerini ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde gerekli önlemleri almalarını önerdi. Ayrıca, yaşanan mağduriyet durumunda tüketicilerin ilgili tüketici hakem heyetlerine başvurabileceklerini hatırlatan Koçal, e-Devlet üzerinden de başvuru yapma imkanı olduğunu belirtti. Internet üzerinden yapılan alışverişlerde, ürünün teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde satıcıya cayma bildirimi gönderilerek ürünün iade edilebileceğini de ekledi.
 
 
 
 

Etiketler Sevgililer Günü
Yorumlar
Kalan Karakter 800