Şenol Babuşcu: "Tıpkı emekli maaşları gibi bayram ikramiyesi de..."

Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Şenol Babuşcu, açıklanan bayram ikramiyesini enflasyon açısından yorumladı.

Güncelleme:

   Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Şenol Babuşcu, emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyesini enflasyon bazında değerlendirdi. Emekli maaşları ile bağlantı kuran Babuşcu, farklı yılları örnek gösterdi.

   Dolar ve altın bazında hesaplamalar yapan Şenol Babuşcu, kendi X hesabından şu ifadeleri kullandı:

  • Tıpkı emekli maaşları gibi bayram ikramiyesi de enflasyon karşısında eridi gitti
  • Emeklilere ilk defa Haziran 2018'de ödenmeye başlanan 1000 TL'lik bayram ikramiyesi o günkü dolar kuruyla 212 dolar ediyordu.
  • Bugünkü gelen zam ile emeklinin Şeker ve Kurban Bayramında alacağı bayram ikramiyesi 3000 TL şu anki kurla 97 $ ediyor. 2018 in alım gücüne dönmek istersek bugün 212 dolar, 6871 TL ediyor olması gereken.
  • Haziran 2018 yılında Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 192,90 liraydı. O günkü ikramiye ile 5.20 gram gram altın alınıyordu.
  • Bugünkü 24 ayar altın kuruyla 1,5 gram zar zor alınabiliyor. O da bugünkü kurla zira Emekli bayram ikramiyeleri 1-7 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak

   Gönderinin altına gelen yorumlardan bazıları:

Şenol Babuşcu kimdir?

   Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitiren Şenol Babuşcu, Lisansüstü eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitede doktora tezini de yayınlayan Babuşcu, Halk Bankasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Ziraat Bankası Araştırma ve Geliştirme Birimi'ni kurdu. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı da yapan Şenol Babuşcu, Başkent Üniversitesi Bankacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına devam etti.

Etiketler şenol babuşcu
Yorumlar
Kalan Karakter 800