Şenol Babuşcu, Fitch Türkiye Direktörü Morales'in görüşlerini paylaştı

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Fitch Türkiye Direktörü Morales'in görüşlerini paylaştı. Dış finansmana erişimin derecelendirmede kilit unsur olduğunu belirten Babuşcu, Merkez Bankası'nın politika faizini %50’ye yükselteceğini iddia etti.

Güncelleme:

  Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, kendi X hesabından Fitch Türkiye Direktörü Morales'in görüşlerini paylaştı. Türkiye’deki otoritelerin ilk hedefinin enflasyonu düşürmek olduğunu işaret eden Babuşcu, Türkiye’nin uluslararası rezerv seviyesinde iyileşme görüldüğünü vurguladı.

   Yurt dışı portföy girişinin Türk Lirası'nda değerlenme ve rezerv biriktirmeye katkı sağlayacağını dile getiren Şenol Babuşcu, cari açığın erimeye devam edeceğini aktardı. Babuşcu'nun belirttiği düşüncelerde şu ifadeleri kullandı:

"Fitch Türkiye Direktörü Morales;

  • Türkiye ekonomisindeki genel kredi koşulları sıkılaştı.
  • Türkiye’deki otoritelerin ilk hedefi enflasyonu düşürmek.
  •  Politika değişimiyle Türkiye’nin uluslararası rezerv seviyesinde iyileşme görüldüğünü ve KKM’nin büyüklüğünün önemli ölçüde azaldığını belirtti.
  • Yurt dışı portföy girişinin TL’de değerlenme ve rezerv biriktirme hedefine katkı sağlayabilir. Cari açığın ocaktaki 37,5 milyar dolar seviyesinden bu yıl 31 milyar dolara ve 2025’te 28 milyar dolara gerilemesini bekliyoruz.
  • Dış finansmana erişim,derecelendirme açısından kilit unsur olmaya devam edecek
  • Temel konu enflasyon ve bazı kırılganlıklar.
  •  TCMB, politika faizini %50’ye yükseltebilir. Yıl sonu için ise beklentimiz %45"

   Şenol Babuşcu'nun gönderisine gelen bazı yorumlar dikkat çekti.

Şenol Babuşcu kimdir?

   Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitiren Şenol Babuşcu, Lisansüstü eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitede doktora tezini de yayınlayan Babuşcu, Halk Bankasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Ziraat Bankası Araştırma ve Geliştirme Birimi'ni kurdu. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı da yapan Şenol Babuşcu, Başkent Üniversitesi Bankacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına devam etti.

Etiketler şenol babuşcu
Yorumlar
Kalan Karakter 800