Sel ve fırtınadan etkilenen KOBİ'lere Acil Destek Kredisi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bazı bölgelerde yaşanan sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ'ler için Acil Destek Kredisi Programı'nı başlattıklarını duyurdu. Kacır, "KOBİ'ler 1 milyon liraya kadar krediye faizsiz erişecek" açıklamasında bulundu.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) kasım ayı olağan meclis toplantısı, Bakan Kacır, bakan yardımcıları Oruç Baba İnan, Çetin Ali Dönmez, ASO Başkanı Seyit Ardıç ve sektör temsilcilerinin katılımıyla ASO'da gerçekleşti. Kacır, ASO'ya hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınma sürecine liderlik ederek, Ankara'nın ve Türkiye ekonomisinin önde gelen üretim merkezlerinden biri olma vizyonunu vurgulayarak, başarı dolu yıllar diledi.

AR-GE firmaları sayısı çoğaldı

Kacır, Türkiye'nin yüksek teknolojiye yapılan yatırımların artması için başlattıkları endüstri bölgesi uygulamasının, ülkeyi yüksek teknoloji alanlarında bir cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti. Ayrıca, AR-GE ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek amacıyla teknopark sayısını artırdıklarını ve AR-GE firmalarının sayısını önemli ölçüde çoğalttıklarını ifade etti.

Kacır, Türkiye'nin kritik teknolojilerde tam bağımsızlık iddiasını güçlendirmeye devam edeceklerini ve yüksek teknolojiye dayalı üretimin rekabetçi bir şekilde artırılmasına odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin küresel iklim değişikliği gibi zorluklarla başa çıkabilecek güçte olduğunu vurguladı.

KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı

Bakan Kacır, aynı zamanda Türkiye'nin farklı coğrafyalarında yaşanan olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ'ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı başlattıklarını duyurdu. Bu programla afetten etkilenen KOBİ'lere maddi destek sağlayacaklarını belirterek, Türkiye'nin bu zor günlerde birlik ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Etiketler KOSGEB sel
Yorumlar
Kalan Karakter 800