Satılan her 5 gözlükten biri denetimsiz!

Son zamanlarda modanın etkisiyle ilerlese de insan sağlığı için en önemli konulardan biri olan optik sektörü, Türkiye’de ve dünyada gelişmeye devam ediyor. Türkiye’de yıllık 15 milyona yakın güneş gözlüğü satılıyor. Ancak satılan her 5 gözlükten biri denetimsiz…

1 4 5 MİLYAR LİRALIK GÖZLÜK SEKTÖRÜ
5 MİLYAR LİRALIK GÖZLÜK SEKTÖRÜ

Türkiye’de 5 milyar liralık bir büyüklüğe sahip olan optik sektörü, yurt içinde ve yurt dışında büyümeye devam ediyor. Papary Sunglasses Kurucusu Kahraman Keleş, Türkiye’de yıllık 15 milyona yakın güneş gözlüğü satıldığını söyledi. Geniş ürün yelpazesi ve artan satış noktaları ile sektördeki payını her geçen gün artırdıklarını belirten Keleş, aynı zamanda satılan her 5 gözlükten birinin denetimsiz olduğuna dikkat çekti.

2 4 PANDEMİNİN ETKİSİ GEÇTİ GÖZLÜĞE RAĞBET ARTTI
PANDEMİNİN ETKİSİ GEÇTİ GÖZLÜĞE RAĞBET ARTTI

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte doğru adımların atılmasıyla gözlük sektöründe önemli bir büyüme oranının yakalanacağını belirten Papary Sunglasses Kurucusu Kahraman Keleş, “Pandemi etkisinin geçtiği 2022 yılında belirlediğimiz büyüme oranını yakaladık” dedi.

3 4 GÖZLÜK SATIŞLARININ SADECE 60’I YASAL YOLLARDAN YAPILYOR
GÖZLÜK SATIŞLARININ SADECE 60’I YASAL YOLLARDAN YAPILYOR

Türkiye’de her yıl 15 milyona yakın gözlük satışı yapıldığını belirten Keleş, bu satışların sadece yüzde 60’ının yasal yollardan yapıldığına da dikkat çekti.

4 4 GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ PAZARINDA KAYIT DIŞI SATIŞ ÇOK FAZLA
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ PAZARINDA KAYIT DIŞI SATIŞ ÇOK FAZLA

Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de her 5 gözlükten biri denetimsiz olarak satılıyor. Özellikle güneş gözlüğü pazarında kayıt dışı satışın çok fazla olduğunu görüyoruz. Sektöre olumsuz etkileyen en önemli faktör denetimsizlik. Hem online platformlarda hem de mağazalarda yapılan bu satışlar ile göz sağlığı hiçe sayılıyor. Hem ekonomiye hem de göz sağlığına ciddi zarar veren bu kayıt dışı gözlüklerin satışı için ciddi yaptırımlar gerekiyor.”

Yorumlar
Kalan Karakter 800