Şarkışla Belediyesi işçi maaşlarına yüzde 120 zam yaptı

Şarkışla ilçesinde, belediye ve Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi, belediyede görev yapan kadrolu işçilerin maaşlarında yüzde 120 zam yapıldı.

Güncelleme:

Şarkışla Belediyesi'nde gerçekleşen törende, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek arasında bir anlaşma imzalandı. Oğuz, sözleşmenin her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğurmasını temenni ederek, "88 çalışanımızı kapsayan sözleşmeyi imzaladık. 10 yıllık belediye başkanlığı sürecimde, personelimizi nasıl koruduysak, bu sözleşmeyle de aynı özeni gösterdik.

Şarkışla Belediyesi işçi maaşlarına yüzde 120 zam yaptı resim: 0

Çalışanlarımızın haklarını bugüne kadar düzenli olarak ödedik. İnşallah bundan sonra da aynı düzenle devam edecekler" şeklinde konuştu. Oğuz, yapılan zamdan her iki tarafın da memnun olduğunu belirterek, şunları ekledi: "Bu sözleşme ile 2 çocuklu bir ailenin reisinin alacağı ücret, önceki 15 bin 500 liradan yüzde 120 artarak 33 bin liraya yükseldi. Bu miktar, 6 aylık bir dönemi kapsıyor ve gelecek altı ay ile 2025'te memurlara yapılacak zam miktarını da içeriyor. Amacımız, enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın mağduriyet yaşamamalarını sağlamak. Çalışanlarımızı mutlu etmek ve onları teşvik etmek istiyoruz çünkü kazandıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Bugüne kadar verdikleri emeğin karşılığı neyse, ona sadık kaldık. Umarım bu sözleşme hayırlı olur." Şube Başkanı Nihat Şimşek ise yüzde 120'lik zammın Türkiye genelinde büyük yankı uyandıracağını ve örnek bir sözleşme olarak öne çıkacağını ifade etti.
 
 
 
 

Etiketler Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800