Sabiha Gökçen Havalimanı'nda e-atıklar sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), çevreye zarar veren elektronik atıkların geri dönüşümü ve sokak hayvanlarına yardım amacıyla "#SAWcycle" projesini hayata geçirdi.

Güncelleme:

Havalimanı işletmecisi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), projenin kapsamında havalimanına gelen yolcuları, küçük ev aletlerinden bilişim ve telekomünikasyon ekipmanlarına kadar kullanılmayan tüm elektronik cihazları yanlarında getirmeye çağırdı. Yolcular, projeye destek vermek istediklerinde yanlarında getirdikleri elektronik atıkları " #SAWcycle" e-atık kutularına bırakabilecekler. Proje 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü itibariyle başladı. 

Çanta ile ödüllendirilecek

Proje kapsamında toplanan e-atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle sokak hayvanları için mama alınacak ve barınaklara bağışlanacak. Katılımcıları projeye destek vermeye ve farkındalığı artırmaya teşvik etmek amacıyla, e-atıkları konteynerlere atarken çektikleri fotoğrafları sosyal medyada "@istanbulsabihagokcen" ve "#Sawcycle" etiketiyle paylaşmaları isteniyor. Tüm paylaşımlar, çevre dostu "#SawCycle" baskılı çanta ile ödüllendirilecek.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ginkgo Çevre Derneği ve Exitcom Atık Dönüşüm Tesisi ile işbirliği yaparak geliştirilen bu proje, çevreye zarar veren elektronik atıkların geri dönüşümüne katkıda bulunmayı ve sokak hayvanlarına yardım etmeyi hedefliyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800